Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Tycker att det är respektlöst”

Svenske stjärnboxaren fick gå sin match före Youtubern Jake Paul under Tysongalan.
Badou Jack efter segern i morse.
Foto: TRILLER
Badou Jack i rödguldiga shorts mot Blake McKernan.
Badou Jack slog Blake McKernan under natten Tysongala.
Foto: Joe Scarnici / Getty Images North America
Bilder från i natt.
Foto: Joe Scarnici / Getty Images North America
Bilder från i natt.
Foto: Joe Scarnici / Getty Images North America

NEW YORK. Badou Jack är en vinnare igen.

Den 37-årige svensken hade, som väntat, inga problem med att vinna mot Blake McKernan under Tysongalan under natten mot söndag, svensk tid.

Efter matchen sågade han upplägget – där hans match var före Youtubeprofilen Jake Paul.

– För mig är det respektlöst, säger Badou Jack. 

I en av förmatcherna till Mike Tyson mot Roy Jones Jr gick Sverige mest välmeriterade boxare på senare år upp mot tämligen oprövade Blake McKernan. 

– Det inte inte så att jag kan vinna, jag vet att jag kommer vinna, sa Blake McKernan före matchen. 

Men Badou Jack flera storlekar för stor för Blake McKernan. Ju längre matchen led, desto tuffare fick McKernan det, medan Badou Jack landade slag efter slag mot kroppen och också träffade högt. 

– Kolla hur han rör sig, han dansar! Jag älskar de där slagen! sa boxningslegendaren och expertkommentatorn Sugar Ray Leonard.

Efter sjunde ronden var ringdomaren framme hos McKernan och ville undersöka varför han ryckte med huvudet medan han satt ner mellan ronderna, men fick till svar att det var tics som hade med posttraumatiskt stressyndrom att göra, från tiden i det militära – och McKernan fick fortsätta.

– Hur länge ska det få pågå? Jag vet att man vill låta boxarna avgöra det här, men herregud! Det är spännande men oroande – är han för tuff för sitt eget bästa, sa kommentatorn Mauro Ranallo i åttonde ronden. 

Väntas få möta Jean Pascal

Men McKernan stod upp hela matchen och svensken vann först efter domslut, trots att Badou Jack satte fler än dubbelt så många slag – 203 mot 92 – mot McKernan. 

Alla tre domarna hade poängen 80–72 i Badou Jacks favör. 

– Ibland är det svårt att stoppa nån som bara vill överleva. Han var inte ute efter att vinna, bara att klara sig. Men han var tuff, det får man ge honom, säger Badou Jack på presskonferensen efteråt. 

– Han fick stryk, men stod upp. Hatten av. Det var också bara åtta ronder, så...

Badou Jack var däremot inte så imponerad av matchen efteråt – den där Youtubeprofile Jake Paul mötte exbasketspelaren Nate Robinson.

– Vanligtvis går jag inte upp efter – eller före! – nån youtuber. För mig är det respektlöst. De sa att jag skulle vara andra huvudmatchen med Tyson. Men jag gör det här för välgörenhet, för Badou Jack Foundation och för att kunna ge barn runtom i världen en chans. Så jag bryr mig inte vem som är först, eller om det är fans. Det är för barnen helt och hållet. 

Badou Jack får sedan en fråga om Jake Paul. 

– Jag är 37 år, jag följer inte den där Youtube-grejen.

För Badou Jack var det den första segern – om än ingen särskilt tung sådan – sedan augusti hemma i Las Vegas, när han vann mot Nathan Cleverly. Sedan dess har han en oavgjord och två förlusten, den senaste mot Jean Pascal i december i fjol.

Nu väntar av allt att döma en ny match mot Jean Pascal för Badou Jack. I förra matchen behöll Pascal WBA:s mästarbälte i lätt tungvikt – vilket Jack hoppas få en ny chans att ta. 

– Det var inte så att jag ville ha den här uppvärmningsmatchen. Jag har gått mot åtta världsmästare i rad, jag har inte haft en lätt match sedan 2015. Men Pascal ville inte ha en match nu.

Anledningen ska vara att de inte kunde få de vanliga pengarna eftersom de inte kunde boxas inför publik, säger Jack. 

– Men vi kan ta matchen i Texas då, där vi kan gå inför publik. Jag är redo när han är redo. 

Jack om Tyson vs Jones.

Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.