Hotade att ta sitt liv - räddades på Twitter

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Mauro Santambrogio.
Foto: Gian Mattia D'Alberto

Cyklisten Mauro Santambrogio testades positivt för doping tidigare i år.

I natt hotade han att ta sitt eget liv.

Men efter att ha stöttats på Twitter avstod han.

Efter att en månadslång frånvaro på Twitter så gjorde den italienske proffscyklisten Mauro Santambrogio i natt sina följare rejält oroliga.

Enligt eurosport.se, skrev 29-åringen "Farväl värld". En tweet som omedelbart fick gensvar, bland annat av journalisterna Enzo Vicennati och Alessandra De Stefano. Vicennati frågade hur det stod till, då svarade Santambrogio att han "inte orkade mer".

Uppmanade folk

Det fick Alessandra De Stefano, som leder tv-sändningar från stortävlingen Giro d'Italia, att uppmana de som bor i närheten av Santambrogio att snabbt ta sig till cyklistens hem - eller stötta honom på Twitter.

”Mauro skrev till mig för en minut sedan, han är plågad av smärta och många andra saker, det är inte vi som ska döma, nu är den moraliska plikten att hjälpa den som har det svårt. Skriv till honom och få honom att känna att han inte är ensam", skrev De Stefano, enligt eurosport.se.

Tre timmar senare hade Santambrogio stöttats och kunde tweeta ett lugnande besked:

"Jag måste klara det och jag kommer att klara att övervinna det här. Tack till er.”

Dopinganklagad

I somras, efter att ha vunnit en Giro-etapp, fastnade Santambrogio i en dopingkontroll. Vini Fantini-cyklisten fick lämna tävlingen efter att ha testats positivt för Epo. Han har nekat till anklagelserna och ännu är inget beslut fattat.

På fredagsförmiddagen skrev han ytterligare en tweet, där han återigen lugnade sina fans.

”Jag har inte sovit jag har tänkt på allt, jag riskerade att göra en idiotsak som hade varit större än mig själv och jag tror inte att det hade löst någonting utan bara orsakat mycket lidande för de som står mig nära och älskar mig. Jag tackar er alla för att ha hjälpt mig att tänka efter och för att ha räddat mig.", skriver han enligt Eurosport.

Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.