Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Hon ville bli bäst - nu är hon det

Hon nådde sitt mål.
Veronica Isaksson, 31, är bäst i Sverige.
Det kan vara den perfekta avslutningen på en 25 år lång handbollskarriär.

FAKTA

Expressen/GT/
Kvällsposten utser i samarbete med Svenska handboll-förbundet Årets kvinna i svensk handboll.
Priset för säsongen 2002/03 går till Veronica Isaksson, Skuru.

JURYNS MOTIVERING
"Veronica Isaksson har ett mycket framgångsrikt år bakom sig - både i elitserien och i landslaget.
Veronicas ledaregenskaper och smarta spel bidrog starkt till att Skuru, med landets lägsta snittålder, nådde ända fram till SM-final.
Veronica visade också än en gång att hon både kan agera målskytt - 165 mål på 26 matcher i elitserien - och framspelare.
Veronica var en av de mest framträdande svenska spelarna under EM i Danmark.
"
Juryn: Expressens sportchef Mattias Carlson, Expressens handbollsreporter Kjell-Ove Andersson, Carin Nilsson Green, förbundsstyrelsens ansvariga för damerna, förbundskaptenerna Tomas Ryde och Per-Olof Johansson, samt tidningarnas läsare som röstat på Expressen.
se.

Namn: Veronica Isaksson. Ålder: 31 år. Längd: 173 cm. Vikt: 64 kg. Klubb: Skuru. Tidigare klubbar: Umeå IK, Warta, Valencia, Polisen. Landskamper: 104 A/ 235 mål. Meriter: SM-guld med Skuru 2001, Spelarnas spelare 2002.
Hon har alltid satt upp mål inför den stundande säsongen. Inför årets var de två:
    Att vinna SM-guld med sitt Skuru.
      Att bli vald till Sveriges bästa handbollsspelare. - Man måste sätta upp höga mål - och de var rimliga i år, förklarar Isaksson. Det blev "bara" silver med Skuru. Men Isaksson har svårt att dölja sin glädje när Expressen avslöjar att vi tillsammans med Svenska handbollförbundet utsett henne till Årets spelare 2002/2003. - Är det så? Vadå, är det klart, eller? Vad roligt, vad glad jag blir. Häftigt! "Inte favorit" Isaksson har en mycket stark säsong bakom sig. Hon har styrt och ställt i klubblaget Skuru och bland annat prickat in 165 mål på 26 matcher i elitserien. Under misslyckandet i EM i Danmark var Isaksson den av svenskorna som höll högst nivå, enligt förbundskapten Tomas Ryde. - Men jag kände mig inte som favorit till Årets spelare. Fanny Lagerström har varit otroligt duktig i år, för att inte nämna Åsa Eriksson - hon är ju Sveriges bästa men har inte spelat så mycket hemma under året, säger Isaksson ödmjukt. Karriären över Utmärkelsen lär bli den sista i hennes karriär. Mycket talar nu för att Veronica Isaksson lägger av med handbollen efter 25 år. - Jag har väl inte bestämt mig ännu, mycket beror på hur det går i VM-kvalet mot Österrike (första matchen spelas i dag på Hovet). - Men oavsett om vi går vidare eller inte så har jag inte bestämt mig - vi får vänta till sommaren eller hösten och se om suget kommer som det brukar. Veronica Isaksson kommer alltid att vara känd för hjälteinsatsen i maj 2001 då hon med två sekunder kvar av det avgörande VM-kvalet mot Tyskland vräkte in 27-22 och sköt Sverige till VM i Italien. "Största jag upplevt" - Känslomässigt är den matchen det största jag upplevt. Det var inte bara det att jag gjorde sista målet, det var hela grejen. I VM i Italien tog sig svenskorna sensationellt ända fram till kvartsfinal, och de blågula tjejerna skapade tv-hysteri på hemmaplan. Det blev ett definitivt genombrott för svensk damhandboll i Sverige.

Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.

Annons:

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!