Lexi Thompson i tårar i intervjun efter tävlingen. Foto: ViasatLexi Thompson i tårar i intervjun efter tävlingen. Foto: Viasat
Lexi Thompson i tårar i intervjun efter tävlingen. Foto: Viasat
Foto: Alex Gallardo / AP TT NYHETSBYRÅNFoto: Alex Gallardo / AP TT NYHETSBYRÅN
 Foto: Alex Gallardo / AP TT NYHETSBYRÅN

Hon straffas – efter
tv-tittarens upptäckt

Publicerad

Majorturneringen i Kalifornien fick en kontroversiell upplösning.

Favoriten Lexi Thompson blev snuvad på segern efter att en tv-tittare hört av sig och rapporterat om ett regelbrott.

"Det här är så dåligt för sporten", skriver NBC-experten Jimmy Roberts på Twitter.

Det blev ett tårfyllt slut på tävlingarna i Kalifornien för Lexi Thompsons del. 22-åringen ledde stort fram till tolfte hålet på den fjärde rundan – när arrangörerna plötsligt meddelade att Thompson skulle drabbas av fyra straffslag.

En observant tv-tittare hade hört av sig till LPGA efter att under sändningarna i lördags noterat att Thompson inte lagt tillbaka bollen på rätt ställe inför en putt. Och med det nya avbräcket för Thompson lyckades koreanskan So Yeon Riu komma ikapp. Den senare tog till slut hem segern efter omspel.

Grät efter bisarra upplösningen

Thompsons första reaktion på beskedet från domarna talade sitt tydliga språk: "Skämtar du med mig?!" – och efter förlusten rann tårarna för amerikanskan.

Hon utvecklade senare sin syn på det inträffade på Instagram.

"Det var en känslosam dag för mig, först av allt vill jag säga att det jag gjorde var hundra procent utan avsikt, jag fattade inte vad jag gjorde", skriver Thompson.

Norska stjärnan Suzann Pettersen led med Thompson.

– Jag tycker otroligt synd om henne, säger Pettersen enligt VG.

"Så dåligt för sporten"

På Twitter har flera golffantaster uttryckt sin avsky mot vad de upplever vara ett oseriöst beteende från LPGA.

"Den här grejen är så dåligt för sporten. Det får arrangörerna att se ut som en grupp överkänsliga idioter", skriver NBC-experten Jimmy Roberts.

Det här var årets första majorturnering på LPGA-touren.

 

Se fler höjdpunkter på Viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på Viaplay.se

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du kan även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag