Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Stående ovationer för Anna Holmlund

Kristin Kaspersen och Anna Holmlund.
Foto: Bild från SVT:s sändning. www.svt.se/sport
Foto: OLLE SPORRONG
Foto: OLLE SPORRONG

Mot alla odds var Anna Holmlund på plats på Idrottsgalan i kväll. 

Och på galan hyllades Anna Holmlund när en film visades upp på hennes rehabilitering.

Då svarade publiken med stående ovationer för Holmlund som blev märkbart tagen och kämpade mot tårarna.

– Du är helt fantastisk. Vi är så glada över att du är här i kväll, säger programledaren Kristin Kaspersen. 


Se rörande klippet från Idrottsgalan i spelaren ovanför - bilder från SVT.

Anna Holmlund har gjort en häpnadsväckande rehabilitering efter sin krasch i Italien. Hon är hemma i Sundsvall igen och har gjort flera framsteg. Ikväll är hon på plats på Idrottsgalan tillsammans med sin pojkvän Victor Öhling Norberg.

Sent på eftermiddagen anlände Holmlund till Globen-området tillsammans med Öhling Norberg. 

– Jag ser fram emot att äta god mat och träffa mycket bra folk, säger Victor Öhling Norberg till SportExpressen.

Under kvällen hyllades Anna av flera av våra svenska idrottsstjärnor.

– Jag lider med Anna, men samtidigt så när man ser henne rehabilitering som går fantastiskt bra och en kämpe som Anna bli man full av beundran, säger bordsgrannen Thomas Fogdö.

Anna Holmlund och Victor Öhling Norberg på röda mattan.
Foto: OLLE SPORRONG

LÄS MER: Här anländer Anna Holmlund till Idrottsgalan.

Anja Pärsons hyllning till Anna Holmlund

Även Anja Pärson tillsammans med hustrun Filippa Rådin blev känslosamma över Holmlunds närvaro.

– Jag ska gå och ge henne en enorm kram snart. Det är fantastiskt att hon är här, de framstegen hon gjort. Det är beundransvärt, säger Anja Pärson.

Hustrun Filippa Rådin säger att det väckt starka känslor hos henne. Inte minst efter Anja Pärsons våldsamma krasch under OS i Vancouver 2010.

– Det är stora känslor för mig. Det väcker mycket minnen från Vancouver till liv och att det lika gärna kunde ha varit Anja. Jag frågade Anja i dag om hur hon skulle tackla det, och hon svarade att hon skulle göra det på samma sätt som Anna. Utan tvekan är det starka känslor jag känner, säger hon.

Anja Pärson instämmer med sin fru. Hon säger att man går igenom alla rädslor när man står på start och att man måste bemästra dem. 

– Det är så olyckligt. En millimeter till och hon kanske inte hade kunnat vara här alls. Men det är helt underbart att se henne här, hon är en god vän till mig. Det har varit kämpigt att stå vid sidan om, säger Anja Pärson.

"Det har funkat väldigt bra med Anna"

Anna Holmlund tog en liten paus precis innan tv-galan började sändas. Då berättade pojkvännen Victor Öhling Norberg om inledningen på kvällen och middagen tillsammans med den tidigare utförsåkaren Thomas Fogdö och den tidigare skidskytten Anna Carin Zidek.

– Vi har haft en jättehärlig middag, ätit god mat och surrat på runt bordet, det är ett väldigt trevligt bord och det har funkat väldigt bra med Anna. Vi har en rolig kväll, säger Victor Öhling Norberg. 

– Anna har inte känt av en tendens till att bli trött, så kvällen flyter på jättebra, säger Öhling Norberg.


LÄS MER: Här är alla vinnare på Idrottsgalan 2018. 

Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.