Foto: Per WiklundFoto: Per Wiklund
 Foto: Per Wiklund
Foto: Per WiklundFoto: Per Wiklund
 Foto: Per Wiklund

Johanna Holmbom i tårar - kan missa VM

Publicerad

Innebandy-VM såg ut att vara kört för Johanna Holmbom.

Kais Mora-stjärnan skadade knäet - till synes allvarligt - i fredagens Euro Floorball Tour-match mot Schweiz och lämnade matchen i tårar.

Men under fredagskvällen kommer glädjande rapporter.

– Det här var ändå det bästa besked hon kunde få, säger förbundskaptenen Andreas Lundmark.

Det är bara en månad kvar till VM i Finland.

Då var olyckan framme för Johanna Holmbom - igen.

Kais Mora-centern har varit borta med korsbandsskador i både höger och vänster knä tidigare. Nu talade första rapporten om en ny allvarlig knäskada.

– Ja, det är allvarligt. Jag vill inte uttala mig om en exakt diagnos. Men hon ska få göra en magnetröntgen och kolla, säger landslagets sjukgymnast Christine Andrén till SportExpressen direkt efter matchen.

Tackling mot Schweiz

Det var i mitten av den första perioden i mötet med Schweiz som det smällde till i ena knäet i anfallszon.

– Hon fick en tackling och vi tar hand om det akut för att det ska bli så lite skada som möjligt i knäet. Sedan får röntgen visa en exakt diagnos. Därefter får hon påbörja rehabiliteringen så snabbt som möjligt, säger Christine Andrén.

Hur mår hon?

– Hon har ju varit med om stora knäskador tidigare. Så det är naturligtvis väldigt tufft att skada sig igen. Hon har långa rehabiliteringsperioder bakom sig. Hon vet hur lång rehabiliteringen kan vara innan hon kommer tillbaka, säger Christine Andrén.

Men efter en första röntgen på plats i Finland under fredagskvällen tyder det mesta på att korsbandet har klarat sig, bortsett från några mindre skador.

– Läkaren här tror att med rehabilitering och ett bra knäskydd ska hon kunna spela VM utan problem, säger förbundskaptenen Andreas Lundmark.

– Men vi vill ha fler än bara en läkare i Finlands utlåtande om det här. Vi ska få ytterligare ett utlåtande hemma på måndag.

SM-guld med Kais Mora i fjol

Johanna Holmbom missade hela hösten med Kais Mora förra säsongen och gjorde debut för sin nya klubb först i början av 2015. Hon fick avsluta säsongen med ett SM-guld i Globen.

I höst har hon varit en nyckelspelare i mästarlaget och har skrapat ihop nio poäng.

Sverige vann fredagens match mot Schweiz med solklara 12-2 efter fyra mål av Iksus Cassandra Edberg och tre av Johanna Holmboms lagkamrat Malin Andréason.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du kan även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag