Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Johanna Holmbom i tårar - kan missa VM

Foto: Per Wiklund
Foto: Per Wiklund

Innebandy-VM såg ut att vara kört för Johanna Holmbom.

Kais Mora-stjärnan skadade knäet - till synes allvarligt - i fredagens Euro Floorball Tour-match mot Schweiz och lämnade matchen i tårar.

Men under fredagskvällen kommer glädjande rapporter.

– Det här var ändå det bästa besked hon kunde få, säger förbundskaptenen Andreas Lundmark.

Det är bara en månad kvar till VM i Finland.

Då var olyckan framme för Johanna Holmbom - igen.

Kais Mora-centern har varit borta med korsbandsskador i både höger och vänster knä tidigare. Nu talade första rapporten om en ny allvarlig knäskada.

– Ja, det är allvarligt. Jag vill inte uttala mig om en exakt diagnos. Men hon ska få göra en magnetröntgen och kolla, säger landslagets sjukgymnast Christine Andrén till SportExpressen direkt efter matchen.

Tackling mot Schweiz

Det var i mitten av den första perioden i mötet med Schweiz som det smällde till i ena knäet i anfallszon.

– Hon fick en tackling och vi tar hand om det akut för att det ska bli så lite skada som möjligt i knäet. Sedan får röntgen visa en exakt diagnos. Därefter får hon påbörja rehabiliteringen så snabbt som möjligt, säger Christine Andrén.

Hur mår hon?

– Hon har ju varit med om stora knäskador tidigare. Så det är naturligtvis väldigt tufft att skada sig igen. Hon har långa rehabiliteringsperioder bakom sig. Hon vet hur lång rehabiliteringen kan vara innan hon kommer tillbaka, säger Christine Andrén.

Men efter en första röntgen på plats i Finland under fredagskvällen tyder det mesta på att korsbandet har klarat sig, bortsett från några mindre skador.

– Läkaren här tror att med rehabilitering och ett bra knäskydd ska hon kunna spela VM utan problem, säger förbundskaptenen Andreas Lundmark.

– Men vi vill ha fler än bara en läkare i Finlands utlåtande om det här. Vi ska få ytterligare ett utlåtande hemma på måndag.

SM-guld med Kais Mora i fjol

Johanna Holmbom missade hela hösten med Kais Mora förra säsongen och gjorde debut för sin nya klubb först i början av 2015. Hon fick avsluta säsongen med ett SM-guld i Globen.

I höst har hon varit en nyckelspelare i mästarlaget och har skrapat ihop nio poäng.

Sverige vann fredagens match mot Schweiz med solklara 12-2 efter fyra mål av Iksus Cassandra Edberg och tre av Johanna Holmboms lagkamrat Malin Andréason.

Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.