Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Hockeyprofil åtalas misstänkt för brott mot närstående

Hockeyprofilen.

En svensk hockeyprofil åtalas misstänkt för brott mot en närstående.

Bland annat misstänks han ha försökt kasta ut personen genom ett fönster.

– Jag skulle aldrig slänga ut (målsäganden) genom ett fönster, säger han själv i polisförhör.

Den svenske hockeyprofilen har haft en framgångsrik karriär utomlands och representerat Tre Kronor. Den 17 maj i år häktades han på sannolika skäl misstänkt för grov kvinnofridskränkning, bland annat sedan polisen larmats till en fastighet i Stockholm mitt i natten.

Misstankarna rörde inledningsvis brott "under flera månaders tid", sade åklagaren Marina Chirakova. Efter en knapp vecka i häkte släpptes han på fri fot och delar av misstankarna lades ned.

Nu väcks åtal gällande försök till grov misshandel, försök till misshandel samt olaga hot.

– Bevisläget är så pass starkt att åtal ska väckas. Sedan är det upp till domstolen att bedöma, säger Marina Chirakova.

Advokaten: "Lätt att bli häktad"

Hockeyprofilens advokat Slobodan Jovicic sa i samband med att profilen släpptes ur häkte:

– Detta understryker att det är lätt att bli häktad och att man inte ska ta en häktning som ett bevis på att något har hänt.

Nu åtalas alltså profilen.

Enligt åtalet har han bland annat "hotat NN genom att fälla yttranden med innebörden att NN skulle skadas", "försökt skada NN genom att ta ett grepp runt NN:s kropp, lyfta upp NN och försöka kasta ut/trycka ut NN genom ett fönster" samt delat ut en "örfil."

Åtalet rör tre rubriceringar vid två tillfällen.

Profilens ord i förhör

I förhör som ingår i polisens förundersökning nekar hockeyprofilen till brott. Bland annat svarar han nej på frågan om han någonsin tagit strypgrepp på målsäganden.

Han säger också:

– Ja jag skulle aldrig slänga ut (målsäganden) genom ett fönster.

Målsägandens version av händelseförloppet, enligt anteckningarna från polisens förhör:

"(Profilen) öppnar fönstret där (...) (målsäganden) är. Han tar sedan tag i (målsäganden) runt midjan och lyfter upp (målsäganden) raklång och försöker kasta ut (målsäganden) genom fönstret. (Målsäganden) lyckas förhindra detta genom att spreta med benen mot väggen."

I bevisningen ingår bland annat sms-konversationer mellan hockeyprofilen och målsäganden. Expressen har sökt hockeyprofilen och hans advokat.

Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.