Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

World Cup är tillbaka 2020 utan "hittepå-lag"

Lag Nordamerika slog tillbaka Tre Kronor efter sudden i gruppspelet.Foto: Usa Today Network / USA TODAY SPORTS/SIPA USA/IBL SIPA USA
Foto: Usa Today Network / USA TODAY SPORTS/SIPA USA/IBL SIPA USA
Lag Europa tog sig hela vägen till final efter att ha skickat hem Tre Kronor i semifinalen.Foto: Usa Today Network / USA TODAY SPORTS/SIPA USA/IBL SIPA USA

TORONTO. World Cup är tillbaka om fyra år – 2020.

Men formatet kommer med största sannolikhet att göras om där upplägget med ett Lag Europa och Nordamerika kommer att skrotas.

– Nu kommer vi att se över hur det här togs emot överallt och sen kommer vi självklart prata med spelarna också, säger fackbossen Donald Fehr.

När det blev klart att World Cup skulle innehålla två helt nya lag skapades direkt en debatt med många skilda åsikter.

Ett lag med nordamerikanska talanger upp till 23 år och ett lag från Europa, blandat med spelare från mindre hockeynationer.

 

Kan bli annan "tvist" på World Cup

I dag vet vi hur det slutade.

Europa slog ut Tre Kronor i semifinalen och pressade Kanada i finalserien, men förlorade två raka efter ett drama i slutminuten i match två.

Men Europa och Nordamerikas deltagande var mycket omdiskuterat. Patrick Ekwall skrev en krönika om att World Cup kändes för mycket Disney World med dessa "hittepå-lag".

Det var första gången på tolv år som World Cup spelades, nu kommer det inte att dröja lika länge.

– Nej, nästa gång blir år 2020, om inget väldigt oväntat skulle inträffa, säger NHLPA:s Donald Fehr.

 

 

LÄS ÄVEN: "Inte klokt att NHL snackar om World Cup-succé"

 

 

Då är frågan om turneringen kommer få ett mer traditionellt format bara med nationer, eller om vi ännu en gång får se Lag Europa och Lag Nordamerika.

– Vi kommer att titta på allt nu och självklart prata med spelarna. Vi vill se över reaktionen på olika marknader och även hur det har sett ut på lika ställen där lag Europa varit representerat, säger fackbossen.

– Vi vill ta reda på om det är rätt att välja ett annat upplägg, om vi ska köra vidare med exakt samma eller hitta någon annan form av tvist på det hela. Jag vill inte gå händelserna i förväg. Nu kommer vi att kunna ta reda på hårda fakta kring allt det här innen vi tar något beslut, säger Fehr till ESPN.