Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Tre Kronor-tröjorna reas nu ut i Toronto

Henrik Sedin Foto: Usa Today Network / USA TODAY SPORTS/SIPA USA/IBL SIPA USA
Foto: Ludvig Thunman / BILDBYRÅN

Det råder inte Tre Kronor-feber i Toronto direkt.

Sverige fick hård kritik efter uttåget mot Team Europa och nu reas landslagströjorna ut i World Cup-staden.

Efter två inledande segrar mot Ryssland och Finland, där Sverige framför allt hyllades för sitt fina försvars- och målvaktsspel, så gick det sedan tyngre. Det nordamerikanska U23-laget vann den avslutande gruppspelsmatchen på övertid, men Tre Kronor avancerade trots det vidare som gruppvinnare.

Där ställdes de mot Team Europa och precis som i genrepet inför World Cup så visade de sig vara en för tuff nöt att knäcka för Tre Kronor.

En högdramatisk match gick till övertid där individuella misstag från det svenska laget bäddade för Europas övertidsmål som berövade det svenska laget på en finalplats.

Hård kritik mot Sverige

Efter uttåget så har Tre Kronor fått utstå hård kritik från flera håll. The Hockey News-krönikören Ken Campbell säger:

– Bedrövligt hur fegt och defensivt Sverige har spelat med tanke på all talang som finns i laget.

Och han får medhåll - framför allt från Finland.

"Sveriges premiärmatch mot Ryssland var en av de tråkigaste matcherna som undertecknad någonsin försökt se till slut. Finland - World Cups sämsta lag spelade i långa stunder ut Tre Kronor i ärkerivalernas gruppspelsmatch, men lyckades inte förvalta sina målchanser. Nordamerikalaget förödmjukade fullständigt Sverige med sina blixtsnabba motanfall", skriver Hufvudstadsbladet.

Tre Kronor reas ut

Och att Tre Kronor inte är World Cups eller Torontos hetaste lag just nu är tydligt om man besöker tröjaffären precis vid Air Canada Center.

Där reas nämligen Tre Kronors tröja ut till halva priset dagen efter uttåget, något som har uppmärksammats av de båda Viasatprofilerna Niklas Jihde och Johan Kücükaslan.

 

 

 

 

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!