Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Sedin: "Det är det sista jag vill se..."

Daniel Sedin. Foto: Alexey Kudenko / SPUTNIK/IBL SPUTNIK
Zuccarello. Foto: Gary Wiepert

TORONTO. Mats Zuccarello gjorde mycket för Modo Hockey under två säsonger i Örnsköldsvik.

Men det betyder inget nu när Tre Kronor ställs mot Lag Europa i söndagens semifinal.

Något tack kan norrmannen inte vänta sig från tvillingarna Sedin.

- Nej, absolut inte. Det sista jag vill se är att Zuccarello får skryta om en seger över oss i World Cup för år framöver, säger Daniel Sedin.

Han har en lagkamrat från Vancouver Canucks i Europalaget i form av dansken Jannik Hansen.

- Och honom vill jag inte heller ge några möjligheter att skryta för han är också rätt bra på att snacka i omklädningsrummet. Nej, vi ska slå Europa, så det blir tyst, säger Daniel Sedin.

"Bragging rights" är ett populärt uttryck i NHL när spelarna kommer tillbaka till sina klubblag efter internationella turneringar, som VM, OS och World Cup.

Mats Zuccarello skulle älska att få gå in i New York Rangers omklädningsrum med meriten att ha slagit ut Henrik Lundqvist ur World Cup.

Zuccarello brukar ibland berätta om hur han gör snygga mål på Henke under Rangers träningar.

En seger över Sverige i World Cup skulle vara en jättetrofé för den 29-årige norrmannen.

"Vem jag är mest rädd för?"

Zuccarello svarar så här på SportExpressens fråga om vad det skulle betyda att få gå in i Rangers omklädningsrum efter en seger över Tre Kronor.

- Det skulle inte vara skönt för honom, men för mig, ja. Det skulle vara riktigt skönt att få två vinster över Henke. Det hade varit gött, men vi får se vad som händer.

Det skulle ge dig "Bragging rights"?

- Ja, det hade inte varit fel.

Niklas Hjalmarsson är en av de svenska backarna, som kommer att ställas mot Zuccarello och de andra anfallsstjärnorna i Europa.

- Vem jag är mest rädd för? Det finns rätt många att välja på. Norrbaggen där är ju rätt så bra, Zuccarello. Han är en liten trollkarl med pucken och duktig på att hitta öppna passningar och samtidigt har de några äldre grabbar som vet hur man gör mål. Gaborik, Hossa och Vanek och sådana där luriga rävar.

"Hans kedja vi måste hålla koll på"

Patric Hörnqvist ger den här kommentaren om Zuccarello.

- Han är en bra och kul kille och en grym hockeyspelare. Det är hans kedja vi måste hålla koll på. De är rappa och snabba och har gjort många av deras mål. Vi måste hålla ett extra öga på den kedjan, helt klart.

Filip Forsberg är också redo för att stoppa norrmannen.

- Klart att han inte ska få vinna det här och få skryträttigheterna. Jag känner inte honom så bra, men många andra i vårt lag gör det och de säger att han han är en bra och rolig kille. Och vi vet alla vilken bra spelare han är.