Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Mattias Ekholm om kärleken till Björnstad

Mattias Ekholm, Tre Kronor-stjärna.
Foto: Olle Wande / FOTO: OLLE WANDE / KOD: 7138 EXPRESSEN
Ida Björnstad, TV4-ankare.
Foto: Ola Westerberg / BILDBYRÅN
Ekholm och Björnstad träffades på Solvalla.
Foto: Ludvig Thunman / BILDBYRÅN
"Det är bara att inse att det bor en tant och en farbror i oss båda två", säger Ekholm till Gefle Dagblad.
Foto: Pelle T Nilsson / PHOTO: PELLE T NILSSON/IBL/IBL PELLE T NILSSON

Under Elitloppet på Solvalla förändrades upplägget för NHL-svensken Mattias Ekholms sommar helt och hållet.

Det var nämligen då han träffade - och blev förälskad i - TV4-profilen Ida Björnstad.

– Det är väl kanske därför vi hittat varandra, för att vi kommer från mindre orter och uppskattar såna grejer, säger Ekholm till Gefle Dagblad.

Mattias Ekholm fick gå till sommarvila i år efter sin bästa säsong i NHL hittills. Backen, som är hemmavarande i Nashville Predators noterades för 35 poäng under grundserien, samt sju poäng på 14 slutspelsmatcher.

Under den välförtjänta ledigheten bestämde sig Ekholm för att besöka Elitloppet på Solvalla och träffade då kärleken i TV4:s sportankare Ida Björnstad. Under en av sina första dejter så bestämde de sig för att besöka en bilbingo nära Ekholms barndomshem i Dalarna.

– Det är bara att inse att det bor en tant och en farbror i oss båda två. Det är korsord och bilbingo som gäller för oss, säger Björnstad till Gefle Dagblad.

"Kanske därför vi hittat varandra"

Ekholm kommer från Borlänge och Björnstad från Storuman. Ekholm tror att deras uppväxt i mindre orter i Sverige är något som fört dem samman.

– Det är väl kanske därför vi hittat varandra, för att vi kommer från mindre orter och uppskattar såna grejer. Det är såna kontraster när man bor där borta i Nashville, det är en stor stad och ett högt tempo, att sedan få komma hem och få ta det lugnt. Det är mentalt, säger Ekholm.

Sommarschemat kastades om efter att Ekholm träffat Björnstad och de har båda spenderat mycket tid tillsammans. De har rest runt en hel del i såväl USA som Sverige.

Men nu är tiden inne för de två att inleda ett distansförhållande. För Björnstad är sändningarna från SHL som hon leder i gång. Och för Ekholm väntar World Cup-premiär mot Ryssland på söndagskvällen - och därefter en lång NHL-säsong.

Ekholm går in i World Cup

Paret är dock säkra på att de ska få allt att funka trots distansen.

– Både Mattias och jag är jätteödmjuka inför det här. Jag har min karriär här hemma i Sverige och han har sin karriär där borta i USA. Vi brinner båda för våra respektive jobb och vet att det kommer att bli supertufft. Men om man verkligen vill få något att fungera så tror jag på att det går, sa Björnstad i en intervju med SportExpressen i somras.

Matchfakta, World cup, grupp B:

Ryssland–Sverige 1–2 (0–0, 0–2, 1–0)
Andra perioden: 0–1 Garbiel Landeskog (Erik Karlsson, Niklas Bäckström), 0–2 Victor Hedman (Carl Hagelin, Henrik Sedin).
Tredje perioden: 1–2 Aleksandr Ovetjkin (Jevgenij Malkin, Pavel Datsiuk)
Skott: 28–29 (8–10, 11–10, 9–9).
Utv, Ryssland: 4x2. Sverige: 3x.2.
Domare: Wes McCauley, Kanada och Dan O'Rourke, do.


Finland–Nordamerika U23 1–4 (0–1, 0–3, 1–0)

Första perioden: 0–1 Jack Eichel (Auston Matthews, Connor McDavid)

Andra perioden: 0–2 Johnny Gaudreau (Colton Parayko, Dylan Larkin), 0–3 Jonathan Drouin (Ryan Nugent-Hopkins, Shayne Gostisbehere), 0–4 Nathan MacKinnon (Colton Parayko)

Tredje perioden: 1–4 Valtteri Filppula (Jussi Jokinen, Leo Komarov)

Utv, Finland: 2x2. Nordamerika: 3x2

Domare: Dan O'Halloran, Kanada och Chris Lee, do.