Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Kanada slog ut Ryssland i semin

Kanada är i final efter segern mot Ryssland. Foto: Frank Gunn / AP TT NYHETSBYRÅN
Ryssland var med i matchen till den tredje perioden. Sedan drog Kanada ifrån. Foto: Usa Today Network / USA TODAY SPORTS/SIPA USA/IBL SIPA USA

TORONTO. Kanada knockade Ryssland i nattens semifinal och kan i lugn och ro ladda upp inför tisdagens första finalmatch i World Cup.

Men backstjärnan Shea Weber, 31, vill inte gå händelserna i förväg och börja prata om Sverige som motståndare i finalen.

– Nej, det är för tidigt. Låt oss se vad som händer i mötet mellan Sverige och Europa först. Jag vill inte gå händelserna i förväg där.

Weber hyllade efter nattens 5-3-seger över Ryssland sin lagkapten Sidney Crosby.

– Han är en speciell spelare och har den där kapaciteten att ta över en match, som han gjorde i kväll.

"Vi ska möta ett mycket bra lag"

Sidney Crosby vet varför han är i storform:

– Att spela länge förra säsongen och i samma typ av matcher som det är nu har varit en fördel för mig. Det var en kort sommar, men jag försökte bara vila och göra mig redo för det här, säger Pittsburgh Penguins-stjärnan - som har två Stanley Cup-segrar och ledde Kanada till OS-guld både 2010 och 2014 - enligt TT.

Att det kanadensiska landslaget nu har 14 raka segrar sedan OS i Vancouver och ser ut att vara omöjliga att stoppa betyder inte att Weber vill tala om dem som det bästa landslaget någonsin.

– Haha, det är ni hockeyjournalisters jobb att bedöma. Jag vill definitivt inte göra det här och nu, vi har en hel del jobb kvar att göra i den här turneringen.

– Vi ska möta ett mycket bra lag, oavsett om det blir Sverige eller Europa och måste fokusera på det. Vi kan inte luta oss tillbaka och klappa oss på bröstet. Inte ännu. Vi har inte vunnit någonting, oavsett vad folk säger, menar Shea Weber.

Shea Weber bort Ovetjkin i semifinalen

Han spelade mest av alla i Kanada med sina 22.41 minuter och var +3.

Weber matchades mot Alexander Ovetjkin och tog helt bort den ryske anfallsstjärnan.

– Det var ett imponerade jobb Weber och några av våra forwards gjorde mot Ovetjkin. De malde ner honom, sa Kanadacoachen Mike Babcock efteråt.

Ovetjkin hade ett enda skott på mål och var -1 med 20.29 minuters istid.