Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Betyg på de svenska spelarna mot Finland

Foto: Ludvig Thunman / BILDBYRÅN
Foto: Ludvig Thunman / BILDBYRÅN

Sverige besegrade Finland med 2-0 i World Cup.

Här är betygen på de svenska spelarna.

Matchfakta, World cup, grupp B:

Finland–Sverige 0–2 (0–0, 0–1, 0–1)
Andra perioden: 0–1 (9.57) Anton Strålman (Henrik Sedin, Daniel Sedin).
Tredje perioden: 0–2 (19.57) Loui Eriksson mål i tom kasse.
Skott: 36–29 (11–8, 12–9, 13–12).
Utv, Finland: 4x2. Sverige: 4x2.
Domare: Dan O'Rourke, Kanada, och Chris Lee, do.
Publik: 11 604.

Målvakt

30. Henrik Lundqvist

Bäste svensk. Kung Henrik gjorde sin första match och visade många tvivlare att han är.. ja, Kung Henrik.

 

Backar

6. Anton Strålman

Påpassligt framme och petade in 1-0, där visade Strålman sin fina förmåga att läsa spelet. Inte många misstag från Tampa-backens sida den här eftermiddagen i Toronto.

77. Victor Hedman

Inte lika dominant som i premiären mot Ryssland, men spelar hela tiden med hjärtat. Och täckte skott utan att blinka. Markerade dessutom sin närvaro gentemot Finlands största bjässar.

 

23. Oliver Ekman-Larsson

Nja, har inte kommit igång som vi hade hoppats på. Några slarviga passningar i egen zon också. Här finns massor av kapacitet att ta ut. Inte minst i power play.

4. Niklas Hjalmarsson

Han är aldrig flashy, det är blåställshockey som gäller för smålänningen även i landslagströjan. Resolut i närkampsspelet och sällan några misstag i egen zon, där han helst håller till.

 

65. Erik Karlsson

Spelade upp sig efter en seg inledning. Hade en fin framspelning till Hagelin i början av den tredje perioden. Men får inte igenom sina skott som i NHL.

14. Mattias Ekholm

En arbetshäst och bra komplement till Erik Karlsson. Väldigt nyttig i box play , där han är första backpar ut på isen ihop med Niklas Hjalmarsson.. Utnyttjar sin storlek.

 

Forwards

21. Loui Eriksson

Får inte riktigt till i närspelet kring motståndarkassen, som är hans "kontor" på isen. men marginalerna är små¨. Ser ut att sakna lite tajming.

33. Henrik Sedin

Höll skickligt undan Mikael Granlund med ena armen och spelade fram Anton Strålman till 1-0-målet efter att ha kommit runt den finländska kassen.

22. Daniel Sedin

Hade en andraassist på 1-0-målet och några fina sekvenser av växelspel med tvillingbrorsan Henke. Men vi väntar på skotten och effektiviteten.

 

72. Patric Hörnqvist

"Bengan" har sin tydliga roll i laget och gör den väldigt bra. Försöker hela tiden hålla sig framför kassen och skymma, fick inte ut så mycket denna kväll.

19. Nicklas Bäckström

Nära att blir målskytt i andra perioden när Forsberg serverade honom. Vi vill helst se Bäckström som framspelaren och Forsberg som avslutaren. Har mer att plocka ut.

9. Filip Forsberg

Försöker hela tiden ta avslut och gå rakt på mål. Gedigen insats, hittade några bra passningar också. Svår att ta pucken av för motståndarna.

 

92. Gabriel Landeskog

Har en hög lägstanivå och bidrar alltid i det fysiska spelet, så även den här kvällen. Landeskog började piggare i första halvan rent offensivt.

11. Mikael Backlund

Åkte på matchens tuffaste tackling. Lagkamraterna stod upp för Backlund i den situationen. I övrigt var Backlund godkänd utan att sticka ut.

34. Carl Söderberg

Inte lika stark med pucken som i första matchen mot Ryssland, då han var en av lagets bästa spelare. Behöver få mer tid djupt i anfallszonen, där är han svårstoppad.

 

18. Jakob Silfverberg

Gör ett gediget jobb i Tre Kronors checking-line. Men vi vill se honom lite oftare i skottlägen. Mannen skjuter som en häst sparkar.

16. Marcus Krüger

Svenskarna behöver vinna lite fler viktiga tekningar och där kommer Krüger in i bilden. Viktig i sin roll i mitten, då lär istiden öka också.

62. Carl Hagelin

Alltid farten uppe, och den här kedjan har alla verktyg för att dels vara jobbiga men även utnyttja Silfverbergs skott offensivt, då behöver Hagelin jobba fram puckarna.