William Nylander hyllas efter sitt supermål

Publicerad

PARIS/STOCKHOLM. Matchen stod och vägde och Schweiz hade övertaget. 

Då slog William Nylander till med ett supermål och frälste Sverige. 

Nu hyllas Tre Kronors guldklimp stort på sociala medier. 

– Grym passning av Oliver som öppnade upp hela situationen. Skönt att kunna hänga dit den, säger Nylander.

Nicklas Bäckström gav Tre Kronor ledningen tidigt i kvartsfinalsmötet mot Schweiz och hemma i tv-sofforna runtom i Sverige satt säkert de flesta och redan såg fram emot en semifinal mot rivalen Finland. 

Men Schweiz var fast beslutna om att göra match av den här tillställningen. De kvitterade i mitten av den första perioden så kvitterade Gaetan Haas och det gav schweizarna övertaget. De pressade länge Sverige som såg trötta ut och ett schweiziskt mål hängde i luften. 

Då kom magin som från ingenstans. 

Hyllningarna till Nylander efter målet

Oliver Ekman-Larsson hittade William Nylander med en lång och fin passning. Nylander tog med sig pucken över offensiv blålinje och fick med ens en back hängande på sig. Nylander gick i backen nära målet, men det hindrade inte honom från att peta in 2-1 - ett mål som blev matchvinnande då Sverige vann med 3-1. 

– Grym passning av Oliver som öppnade upp hela situationen. Skönt att kunna hänga dit den.

Du hade lite bagage där på ryggen?

– Det var bara att hänga in den mellan benen på honom, det var skönt att den gick in. Kul

Och Nylander hyllas stort för sin insats vid 2-1-målet. 

Tre Kronors förbundskapten Rikard Grönborg valde att jämföra Nylanders supermål med något vi aldrig sett ett ishockeymål jämföras med förut - en av de finaste grejer du kan lägga på en grill...

–  Det är världsklass. Det är inte bara hans avslut men passningen från Oliver Ekman Larsson också, säger han och fortsätter:

– Jag brukar kalla det oxfilé-spel, det är oxfilé och det måste man ha för att gå långt. Henke gjorde en räddning i slutet som också var oxfilé. Sen behöver man pytt i panna också när man går på presskonferensen.

Bland annat från hockeytränaren Fredrik Söderström. 

https://twitter.com/HerrSoderstrom/status/865286688872042499

Och från Västervikspelaren Joachim Hedblad. 

https://twitter.com/Hedblad41/status/865286951909416962

Även utanför Sveriges gränser så imponerades folk av Nylanders balja. Maple Leafs Report skriver: "En ny dag, ett nytt sjukt Nylandermål". 

https://twitter.com/mapleleaf_fanly/status/865294792816766976

Den finländska journalisten Risto Pakarinen tycker att duon Nicklas Bäckström och William Nylander är som att bröderna Sedin på isen. 

https://twitter.com/RistoPakarinen/status/865292093673144320

Sveriges seger innebär att de ställs mot Finland i semifinal på lördag kväll. 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag