Foto: YoutubeFoto: Youtube
 Foto: Youtube
Niklas Wikegård Foto: Joel MarklundNiklas Wikegård Foto: Joel Marklund
Niklas Wikegård Foto: Joel Marklund

Wikegårds stora sorg: "Det gick väldigt fort"

Publicerad

Djurgårdsfamiljen sörjer eldsjälen Doris Dunkel-Ramstedt sedan i fredags.

Nu har den forne Djurgårdstränaren Niklas Wikegård har spelat in en känslosam videohälsning till den trogne volontären.

– Jag har tänkt på Doris ända sedan jag fick reda på det, säger Wikegård i klippet.

Förra veckan meddelade Djurgården via sin hemsida att eldsjälen Doris Dunkel-Ramstedt hade avlidit.

"Under fredagkvällen nåddes vi av det sorgliga beskedet att Doris Dunkel-Ramstedt har gått bort efter en tids sjukdom. Doris var en viktig person för Djurgården som alltid fanns på plats och jobbade ideellt under såväl fotboll- som hockeymatcher och andra arrangemang tillsammans med parhästen Gunilla Karlsson. Tillsammans såg de till att skapa trivsel och gemenskap, alltid redo med nybryggt kaffe och nybakade bullar", skrev Djurgården på sin hemsida.

"Hyllas av djugårdsfamiljen"

– Doris har varit en del av Djurgårdens arrangemang under en lång tid, oavsett om det varit fotboll eller hockey. Hon var alltid glad och hade den där glimten i ögat som skänkt oss så mycket glädje genom åren. Djurgårdsfamiljen har förlorat en mycket speciell person som vi kommer att sakna djupt, sa Henrik Berggren, vd för Djurgården Fotboll.

Även Djurgårdens supporterförening Järnkaminerna skrev om Dunkel-Ramstedts bortgång.

"Doris hade alltid tid för oss supportrar och oavsett kategori på supporter så vart man alltid bemött med kärlek, värme och respekt. Det var aldrig långt till skrattet i hennes sällskap", skrev Järnkaminerna.

"I hockeyn sörjer man enormt"

Niklas Wikegård lärde känna Dunkel-Ramstedt under sin tid som tränare i klubben. På sin videoblogg har TV4-experten skickat en sista hälsning.

– Hon var en god, god, god vän. I varje förening finns det ett antal tjejer och killar som viger sig åt att göra saker bättre. Som hittar en stolthet i att göra saker bättre, säger Wikegård.

– Hon hade ett Djurgårdshjärta som var hur starkt som helst. Inom fotbollen sörjer man enormt. I hockeyn sörjer man enormt.

– Det gick väldigt fort. Hon åkte hem från en match för ett par månader sedan. Sedan hände någonting. Jag kommer att sakna dig, Doris.

"Fick ett samtal från Jenny"

Wikegård berättar att han träffade Dunkel-Ramstedt första gången 1997.

– Hon var en speciell kvinna. Vi blev väldigt goda vänner. Hon var lika glad som jag när vi vann och lika arg som jag när vi förlorade, säger han.

– Jag har tänkt på Doris ända sedan jag fick reda på det. Det var Djurgårdens vd Jenny Silfverstrand som ringde till mig.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag