Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Vladimir Petrov död – blev 69 år gammal

En av hockeyns riktigt stora har lämnat oss.

Vladimir Petrov, dubbel OS-guldmedaljör och världsmästare nio gånger om, har gått bort i cancer, rapporterar den ryska nyhetsbyrån Tass.

– Hans fru ringde mig på morgonen, säger forne storspelaren och vännen Boris Mikhailov.

När Vladimir Petrov valdes in i hockeyns Hall of Fame 2006 var det med en väldigt gedigen meritlista i ryggen. Petrov var en av Sovjets allra största stjärnor under 1970-talet och ingick i den ryska maskin som kasserade guld på guld. Han är fortfarande VM-historiens fjärde bäste målskytt genom tiderna, med sina 74 mål på 102 matcher. Totalt blev det nio VM-guld för Petrov. Lägg då till att han var med och vann OS-guld både 1972 och 1976.

"Sjukdomen åt upp honom"

Nu rapporterar den ryska nyhetsbyrån Tass att Petrov har avlidit vid 69 års ålder. Petrov hade kämpat med en cancerdiagnos de senaste åren och avled på tisdag kväll.

Forne lagkamraten Boris Mikhailov fick beskedet direkt.

– Jag är på väg till sjukhuset. Han hade cancer. Sjukdomen åt honom upp på en halv månad, bokstavligen. Hans fru ringde mig på morgonen, säger Mikhailov.

Ryska beskedet: "Vi sörjer"

Det ryska hockeyförbundet har skickat ut en officiell kondoleans via sin hemsida.

"Vi sörjer med Petrovs familj, vänner och alla som kände honom", skriver förbundet.

Petrov, som la hockeyklubban på hyllan 1983, var även en framgångsrik klubblagsspelare. Han spelade främst för CSKA Moskva och vann den ryska skytteligan fem gånger.

Han agerade också ordförande för det ryska hockeyförbundet mellan 1992 och 1994.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde, sportälskare?

Följ SportExpressen på Facebook och Twitter – för en ännu större tillgång till de senaste och viktigaste nyheterna från sportvärlden.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.