Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Video skakar om laget: ”Fruktansvärd skandal”

En video från Umeå-klubbens Tegs festkväll skapar stor ilska i hockeyvärlden.

I klippet hånades nackskadade spelaren Tommy Wargh. 

– Det är en fruktansvärd skandal, säger Boden Hockeys tränare Robert "Nobbe" Nordberg till Norrbottens-Kuriren.  

Tommy Wargh är en otursförföljd spelare. Vid ett flertal tillfällen har han åkt på skador av det allvarligare slaget. Så var också fallet när hans Boden hockey mötte Umeå-laget Teg i hockeyettan. Wargh blev liggande på isen efter en smäll mot nacken och fick föras till sjukhus i ambulans. 

Knappt två veckor efter själva tacklingen började så en video spridas på de sociala medierna, vilket HockeySverige.se var först med att rapportera. I videon står fler Teg-spelare och sjunger en hånfull pastisch på Imperiet-låten "Var é vargen". Refrängen lyder: ”Var e vargen, var e vargen, var e vargen jag trodde var död?”. I slutet på klippet hör man hur någon säger: "Jävla filmare". 

”Fruktansvärd skandal”

Bodens tränare Robert "Nobbe" Nordberg är rasande. 

– Det är en fruktansvärd skandal. Det är en kille som inte kan spela på grund av en skada och så står man och hånar honom och säger att han filmar. Jag hoppas att föreningar ser till att alla som var närvarande ber om ursäkt till Wargh, säger Norberg till Norrbottens-Kuriren.  

– Tänk om han hade blivit lam, hade man gjort så här då också? Vi vet ju inte om han kan spela någon mer hockey.

”En ursäkt är på sin plats”

Tegs sportchef Peter Adolfsson har tagit avstånd från beteendet och meddelat att man kommer att hantera ärendet internt. 

– Från föreningens sida kommer vi att samla och prata med berörda spelare. Och vi tycker att en ursäkt från berörda spelare till Tommy Wargh är på sin plats, säger Adolfsson till HockeySverige. 

Wargh fostrades i Modo och har ett SM-guld från sin tid i klubben. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.