Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Videll: "Det är bara att hoppas det blir bättre"

Foto: Per Nilsson

MINSK. Trots oroligheterna i Ukraina har den svenske forwarden Linus Videll precis skrivit kontrakt med KHL-klubben Donbass Donetsk.

– Den politiska situationen går för närvarande inte att förutsäga åt vilket håll den utvecklas utan är bara att hoppas att det blir bättre, säger Videll till SportExpressen.se.

Krisen i Ukraina dominerar de internationella nyhetssändningarna. Men trots läget har den före detta AIK- och Södertäljeforwarden Linus Videll skrivit kontrakt med den ukrainska KHL-klubben Donbass Donetsk.

Laget lyckades den här säsongen ta sig till slutspel i den ryska hockeyligan, men klubben kunde inte spela sina slutspelsmatcher hemma i Donetsk, på grund av oron i landet, och tvingades resa i väg och spela i Slovakiens huvudstad Bratislava.

Linus Videll har bestämt sig för att spela i Donbass Donetsk och byter klubb från ryska Severstal Tjerepovets.

– I år var jag free agent, så det var jag som valde att skriva på för Donbass. Det ska bli väldigt kul att spela i Donbass eftersom de var seriöst intresserade, förklarar Videll för SportExpressen.se.

– De är efter årets säsong ett topplag i KHL med stora ambitioner samt att tränaren, Nazarov, är den bästa tränare som jag har haft.

Lämnade AIK 2011

Linus Videll hoppas förstås att den politiska situationen i Ukraina ska förbättras.

– Det är något både Donbass och KHL tror att det kommer att bli och om det inte skulle lösa sig så finns det en plan för det, säger Videll om sitt kontrakt.

Sedan han lämnade AIK hösten 2011 har han spelat i KHL-klubbarna Jugra Chanty Mansiysk och Severstal Tjerepovets.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.