Foto: Mattias Lundin
 Foto: Mattias Lundin

"Vi hade stängt av dem på livstid"

Publicerad
Uppdaterad
När Örebros Niklas Lihagen låg på isen och kämpade för sitt liv skanderade Boforsklacken: "Låt han' dö". Det får Örebro att rasa.
- Om det hade varit hos oss hade vi stängt av dem på livstid, säger Örebrochefen Mikael Fahlander till HockeyExpressen.se.
Länsderbyt mellan Karlskogalaget Bofors och Örebro tillhör de hetare i landet.
Men när Boforsklacken gick till verbalt angrepp mot mot livlöse Örebroforwarden Niklas Lihagen med orden: ”Låt han’ dö”, så väckte det av förklarliga skäl ont blod.
- Det är bara för mycket. De verkar fan inte förstå vad de har gjort, säger Örebros sportchef Mikael Fahlander irriterat.
- Killen ligger och kämpar för sitt liv.

"Lättare sagt än gjort"

Mikael Fahlander kräver att Boforsledningen bestraffar de personer i hejaklacken som skrek åt Lihagen.
- Bofors vet själva att de måste göra nånting. Om det hade varit hos oss hade vi stängt av dem på livstid. Vi får se om Bofors vågar sätta ner foten, säger Fahlander.
Bofors sportchef Stefan Bengtzén tänker inte låta händelse passera obemärkt förbi.
- Men det är lättare sagt än gjort att stänga av någon på livstid. Jag tror dessvärre att de som skrek det där inte förstod läget. Vi kommer givetvis att ta kontakt med vår supporterförening, säger Bengtzén till HockeyExpressen.se.
- Tyvärr är det några rötägg som gör så här. Det är svårt att stänga av dem med de regler som gäller.

"Bedrövligt"

Vad kommer ni från Bofors sida att göra?
- Vi har redan planer. Det är bedrövligt och det är lite osmakligt det som skreks. Det finns ingen förlåtelse för det. Men när de såg vad som hänt med Lihagen tystnade hela hallen, även de som kläckt ur sig det där.
Bofors sportchef Stefan Bengtzén vill skicka en hälsning till Niklas Lihagen via HockeyExpressen.se:
- Jag tycker att det är skönt att det gick bra för Lihagen. Och jag vill skänka en tacksam tanke till sjukvårdspersonalen och domaren Wolmer Edqvist som klarade ut situationen på ett proffsigt sätt. De räddade ett liv.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag