Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Verkligen det sista jag vill men jag har inget val”

Foto: BILDBYRÅN
Foto: BILDBYRÅN

En av Sveriges mest lovande backar tvingas ge upp sin hockeykarriär.

Selma Aho, 20, blir inte kvitt sviterna av sin hjärnskakning.

”Det här är verkligen det absolut sista jag vill men jag har inget val, min hockey är över”, skriver hon på instagram.

Det var i december 2017 – ett drygt år sedan – som HV 71:s backtalang föll rätt in i sargen i en match mot SDE och ådrog sig en hjärnskakning.

Kort därefter stod det klart att Selma Aho skulle missa resten av säsongen.

Målsättningen för den då 18-årige gymnasisten var att dels kunna spela hockey igen – men också att kunna återfå ett normalt liv.

– Jag vill kunna gå en dag i skolan och inte bara gå hem och lägga mig i sängen direkt efteråt, sa hon till tidningen Jnytt.

Sedan dess har Selma Aho, som lovordades som en av svensk hockeys största backtalanger, inte kunnat spela hockey. 

Foto: BILDBYRÅN

Selma Aho, 20, tvingas avsluta karriären 

Nu ger hon upp comebackförsöken.

”Det är 15 månader sen min senaste hjärnskakning - det har varit en lång berg och dalbana sen första dagen. Senaste hösten och vintern har präglats av olika läkarbesök, sjukskrivningar, rehabklinik, ångest och besvikelser. Det har vuxit fram ett tungt beslut under hela den här tiden, som egentligen tagits åt mig, det här är verkligen det absolut sista jag vill men jag har inget val, min hockey är över”, skriver på sin instagram och konstaterar:

”Livet går före”.

Selma Aho fostrades i Umeå-klubben Björklöven men flyttade till HV 71 år 2016. Där var hon med och hjälpte laget till ett SM-silver under sin första säsong. Därtill har hon spelat ett U18-VM.

”Jag vill tacka alla fantastiska lagkompisar och alla fantastiska killar jag spelat/tränat med under åren som alltid sett mig som en av dem och fått mig att känna mig välkommen, tack!”, skriver hon.


https://www.instagram.com/p/BuwQAF4A0ZL/

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.