Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

”Varför plockar man in en som inte kan svenska?”

Foto: RONNY JOHANNESSON / KVP
Foto: MAXIM THORE / BILDBYRÅN
Foto: PÄR OLERT / BILDBYRÅN
Foto: OLA WESTERBERG / BILDBYRÅN

Harald Lückner har ett förslag till Modo.

Experten vill se Timrå-tränaren Fredrik Andersson ta över laget nästa säsong.

– Han har Modohjärta och finns tillgänglig. ”Freddan” är en tränare som kan möta upp folket på torget, säger Lückner till Sundsvalls Tidning.

Modo har haft en jobbig säsong i hockeyallsvenskan och efter en fiaskostart valde den nye tränaren Ville Nieminen att lämna klubben.

– Jag känner inte att utvecklingsprocessen har lyckats och jag känner inte att jag har kunnat hjälpa laget på sättet jag ville, sa Nieminen efter beslutet.

Harald Lückner – tidigare tränare i Modo och numera expert i C More – menar att klubben har mycket att jobba med de kommande åren.

– Man tappade en väldigt stor del av säsongen men jag tror ändå inte att Modo har laget för att gå upp. Nu handlar det om att jobba med återuppbyggnaden av ett topplag för framtiden. Men också att jobba med det rykte Modo hade byggt upp under förra säsongen, säger Lückner till ST.

Lückner vill se Fredrik Andersson i Modo

Harald Lückner tror inte på Pär Styf som permanent tränarlösning men han har ett annat förslag på ett tränarnamn som han vill se i Modos bås nästa säsong. 

– Jag vet en väldigt kompetent tränare som skulle passa perfekt. Man behöver inte titta särskilt långt. Bara till Bjästa faktiskt. Fredrik Andersson bor där och har visat i Timrå att han är en oerhört kompetent tränare. Han har Modohjärta och finns tillgänglig. ”Freddan” är en tränare som kan möta upp folket på torget, har utgående kontrakt i Timrå och är därmed en enkel och naturlig lösning, säger Lückner.

Han väljer också att rikta kritik mot Modo och rekryteringen av Ville Nieminen inför säsongen.

– Det jag inte förstod inför säsongen var rekryteringen av tränaren. För mig är det svårt att förstå varför man plockar in en finsk tränare som inte kan prata svenska när man i grunden byggt upp ett svenskt lag, säger Harald Lückner till ST.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.