Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

”Var rejält överviktig – rörde inte på mig alls”

Foto: YLWA YNGVESSON
Foto: PRIVAT

Under inspelningen för ”Biggest loser VIP” fick hockeylegendaren Pekka Lindmark beskedet: Han hade haft en hjärtinfarkt utan att vara medveten om det. 

– Familjen reagerade väldigt starkt och det var jobbigt att se deras reaktion och hur oroliga de blev, säger Lindmark till Nöjesbladet

Pekka Lindmark är känd som en av de bästa svenska målvakterna genom tiderna. Han har bland annat vunnit fyra SM-guld och två VM-guld. Nu är han med i årets säsong av ”Biggest loser VIP” och är tacksam över att han till slut valde att ställa upp.

Under den grundliga hälsokontrollen inför medverkandet i tv-programmet fick hockeyprofilen i första avsnittet reda på att han –  utan att ha vetat om det – haft en hjärtinfarkt.

– Man blev lite chockad eftersom jag inte känt av det. Det var inget roligt att höra. Det är ju känsligt att få det kastat rätt i ansiktet. Men det var bra att det kom fram, säger han till Nöjesbladet.  

”Åt onyttigt och drack en hel del öl”

Han fortsätter att utveckla för tidningen om beskedet: 

– Jag hade verkligen inte en aning. De sa det var en tyst infarkt som jag drabbats av för mellan sex och nio månader sedan.

Han säger sig veta vad han tror att den tysta hjärtinfarkten kan ha berott på:

– Jag skulle tro att det berodde på mitt hälsotillstånd rent allmänt. Att jag var rejält överviktig och inte rörde på mig alls. Sedan åt jag onyttigt och drack en hel del öl, säger han.

”Kosten som är det viktiga”

Även för Lindmarks anhöriga var det ett otäckt besked att ta emot. 

– Familjen reagerade väldigt starkt och det var jobbigt att se deras reaktion och hur oroliga de blev, säger han.

Lindmark berättar att kostläran är det viktigaste han tagit med sig från programmet – men att motivationen trutit när han kommit tillbaka till vardagen.  

– Det var lätt på slottet då kom tävlingsinstinkten in automatiskt. Både när det gäller kost och motion. Jag har inget driv nu när jag är hemma. Men jag sköter mig med hundpromenader, det räcker. För det är kosten som är det viktiga och den sköter jag, avslutar han. 

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!