Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Vann direkt – hyllas nu: ”Han blir så förbannad”

Petr Cechs drömdebut som hockeymålvakt
Petr Cech efter segern.Foto: SIMON DAEL/BPI/SHUTTERSTOCK / SIMON DAEL/BPI/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK
Foto: SIMON DAEL/BPI/SHUTTERSTOCK / SIMON DAEL/BPI/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK
Foto: ANDY ROWLAND VIA WWW.IMAGO-IMAGES.DE / IMAGO IMAGES/PRIME MEDIA IMAGES WWW.IMAGO-IMAGES.D

Det var en dröm som gick i uppfyllelse när Petr Cech, ställde sig mellan stolparna i ishockeymålet igen.

Med två straffräddningar blev han vinnare direkt – och nu hyllas förre stjärnmålvakten i fotboll.

– Alla killar här älskar honom, säger tränaren Andy Hemmings

Den förre Chelsea- och Arsenalstjärnan utsågs till matchens spelare efter att ha räddat två straffar för sitt Guildford Phoenix i straffläggningen mot Swindon Wildcats 2 i den engelska fjärdedivisionen.

– Jag är överraskad att jag inte var mer nervös. Jag visste inte vad jag skulle vänta mig, så det var bra att min kropp snabbt satte sig i matchdagsläge, säger den 37-årige tjecken.

Cech spelade ishockey som ung, men den dyra utrustningen gjorde att han tvingades överge sporten och helt satsa på fotboll i stället. Nu spelade han i samma tröjnummer, 39, som den legendariske tjeckiske hockeymålvakten Dominik Hasek.

– Det här var en barndomsdröm som jag nu har uppfyllt. Det här kan ha varit den sista dröm som jag uppfyller. Det kanske kan inspirera unga att jaga sin dröm, för då kan bra saker hända, säger Cech.

Cech har byggt egen rink

Cech har tränat hockey så ofta han haft tid under de senaste fyra åren – och till och med byggt en egen rink i trädgården i sin gård utanför London

– Alla killar älskar honom. Han kommer inte hit som ett namn. Han kommer hit som en spelare som drömmer om att göra sitt bästa för laget. Men han är en vinnare och han förväntar sig detsamma från laget. Han har varit fantastisk med den professionalism han besitter, säger Phoenix-tränaren Andy Hemmings till The Athletic. 

– Han vill alltid vara den bästa målvakten på isen. Det är troligtvis det som gjorde honom till en så bra fotbollsmålvakt. Han vill alltid vara bäst. Han hatar att släppa in mål. Han blir förbannad på sig själv när han gör det och låter aldrig pucken ligga kvar i målet. 

Cech avslutade fotbollskarriären i somras och är numera teknisk rådgivare åt Chelsea.