Valentina Lizana Wallner har blivit mamma för andra gången Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅNValentina Lizana Wallner har blivit mamma för andra gången Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Valentina Lizana Wallner har blivit mamma för andra gången Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Här är Wallner under OS i Sotji 2014 Foto: VLADIMIR FEDORENKO / ALL OVER PRESS RIA NOVOSTIHär är Wallner under OS i Sotji 2014 Foto: VLADIMIR FEDORENKO / ALL OVER PRESS RIA NOVOSTI
Här är Wallner under OS i Sotji 2014 Foto: VLADIMIR FEDORENKO / ALL OVER PRESS RIA NOVOSTI
Hon har även varit expert i tv – här med Isabel Boltenstern i Eurosport Foto: / EUROSPORTHon har även varit expert i tv – här med Isabel Boltenstern i Eurosport Foto: / EUROSPORT
Hon har även varit expert i tv – här med Isabel Boltenstern i Eurosport Foto: / EUROSPORT

Svenska OS-hjälten har blivit mamma

Publicerad

Valentina Lizana Wallner, 27, har blivit mamma till en dotter.

OS-hjälten berättar att allt gått bra – och att det finns en viss sportkoppling till barnets namn: Hailey.

– Det är ett namn som vi båda tyckt om länge, säger Lizana Wallner.

Det var för drygt ett år sedan som den före detta hockeymålvakten Valentina Lizana Wallner blev mamma för första gången.

Via Twitter meddelade OS-hjälten att hon och maken Patrick blivit föräldrar.

"3,9 kg kärlek bestämde sig för att komma till världen i dag", skrev hon då.

Nu har paret blivit föräldrar igen – och det är återigen via sociala medier som den förre hockeystjärnan delar med sig av glädjebeskedet.

https://twitter.com/ValleLizana/status/884617564051169281

Valentina Lizana Wallner har fått en dotter

När SportExpressen når Lizana Wallner kan hon meddela att allting gått bra.

– Det är skönt, nu mår alla bra, säger 27-åringen.

Den förre hockeymålvakten, som nådde fjärdeplatser i OS-turneringarna 2010 och 2014, menar att det inte riktigt var som alla säger – att det ska vara mindre nervöst inför förlossningen av det andra barnet.

– De säger att det ska vara skillnad, men jag var nästan mer nervös den här gången, säger hon med ett skratt.

– Man vet hur mycket som står på spel, om det skulle hända något eller så. Jag tänkte mer den här gången. Men det var lika häftigt som första gången.

Lizana Wallner förklarar namnet på dottern

Den nyfödda dottern ska heta Hailey – och Lizana Wallner medger att det finns en viss sportkoppling bakom namnvalet.

– Det är ett namn som vi alltid har tyckt om i flera år, även innan vi pratade om barn. Sedan kan jag säga att det är lite inspirerat av hockeyspelaren Hayley Wickenheiser, säger hon.

Kanadensiska Hayley Wickenheiser räknas av många som den främsta kvinnliga hockeyspelaren genom tiderna. Hon har fem VM-guld och fyra OS-guld på meritlistan, och i januari i år avslutade hon den 22 år långa karriären.

Valentina Lizana Wallner slog igenom som målvakt i AIK, som hon bland annat vann SM-guld med 2007 och 2009. Hon tog även en plats i landslaget och deltog i två OS, 2010 och 2014, där det blev fjärdeplatser båda gångerna.

I maj 2016 avslutade hon karriären i Djurgården, endast 25 år gammal.

Sedan dess har hon synts flitigt i Eurosports hockeysändningar från bland annat Champions Hockey League, och även som skribent för Hockeysverige.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag