Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Utsattes för hatstorm: ”Blev ett jävla pådrag”

Foto: SUVAD MRKONJIC / BILDBYRÅN
Foto: JESPER ZERMAN / BILDBYRÅN

Antingen HV71 eller Brynäs kommer få lämna SHL för hockeyallsvenskan. 

Det ”firade” hockeyallsvenskans sportchef Erik Ryman genom att skriva ett inlägg på Twitter. 

”Lägger mig med en härlig känsla och veta att vi (hockeyallsvenskan) antingen får ner Brynäs eller HV71 till säsongen 21/22.”

Hatstormen från arga fans blev till ett faktum – och Ryman tog sedan bort tweeten. 

– Det blev ett sådant jävla pådrag, säger han till JP.se.  

De klassiska klubbarna HV71 och Brynäs ställs mot varandra i ett kval i bäst av sju matcher där förloraren spelar i hockeyallsvenskan under nästa säsong. 

När det stod klart vilka lag som skulle mötas reagerade hockeyallsvenskans sportchef Erik Ryman med en tweet – som snabbt resulterade i en hatstorm från upprörda supportrar. 

”Lägger mig med en härlig känsla och veta att vi (hockeyallsvenskan) antingen får ner Brynäs eller HV71 till säsongen 21/22. Det är inte ett 1 aprilskämt”, skrev Erik Ryman på torsdagskvällen.

”Blev ett jävla pådrag”

Hockeyfans, troligen både från HV och Brynäs, rasade mot Ryman som en stund senare tvingades ta bort sin tweet. JP har pratat med hockeyallsvenskans sportchef, som är ångerfull. 

– Vi ska inte sticka under stol med att allsvenskan får ett bra lag och en historisk förening. Så självklart är det en boost för oss. Men det blev kanske lite fel i textform. Jag förstår att det är tungt för HV och Brynäs och jag är så klart inte skadeglad, säger Ryman som förklarar varför han tog bort sin tweet. 

– Det blev ett sådant jävla pådrag, det haglade in grejer på telefonen. Jag såg att fans var irriterade. Samtidigt var det mer positiva kommentarer än negativa men jag kände att det var lika bra att ta bort den, säger Erik Ryman.

”Menade inget illa”

Erik Ryman ringde sedan upp SportExpressen och förklarade hur han resonerade när han skrev tweeten på torsdagskvällen. 

– Det var inte den bästa tweets som har skrivits på Twitter. Jag menade ingen illa med den. Det var ju att det var klart. Jag skrev den eftersom vi får ner ett lag med ett starkt varumärke. Det var ju inte menat att kränka något av lagen, men det är inte den värsta tweeten som skrivits. 

Den första kvalmatchen mellan HV71-Brynäs spelas under tisdagen. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.