Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅNFoto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN
 Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN
Foto: JANERIK HENRIKSSON/TT / TT NYHETSBYRÅNFoto: JANERIK HENRIKSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
 Foto: JANERIK HENRIKSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN

Uppgifter: Crowns vill spela i KHL om ett år

Publicerad

Projektet Crowns har tagit sina första kliv mot KHL. Enligt Aftonbladet har man köpt namnrättigheten till en internationell turnering i Baltikum - och utökat samarbetet med Tallinn och arenan Tondiraba där hemmabasen planeras vara.

– I de bästa av världar spelar Crowns i KHL 2018, säger Crowns grundare Leif R Carlsson till tidningen.

För 18 månader sedan slog nyheten ned som en bomb i svensk ishockey. Svenska Crowns ville ta sig in i KHL och etablera ett lag. Planen var dessutom att spela hemmamatcherna på olika arenor runtom i Sverige. Men det blev inget av det - fram tills nu då Crowns uppges ha avancerat i projektet.

Tagit första konkreta steg

Enligt Aftonbladet har Crowns tagit sina första riktiga kliv mot KHL. Ett samarbete är inlett på olika nivåer med de baltiska länderna: Lettland, Litauen och Estland, skriver tidningen.

Planen? Att vara en svensk organisation men främst spela matcherna i Estland där man vill ha sin hemmabas. Crown uppges ha köpt namnrättigheten till en landslagsturnering där flera baltiska nationslag medverkar i. Enligt Aftonbladet är samarbetet på tre år och omfattar totalt nio turneringar. 

Planen: Spela KHL 2018-19

Planen är att ett svenskt lag ska medverka vid varje turnering och först ut är division 1-laget Hammarby som åker till Tallinn 25-27 augusti.

– Vi får se hur Hammarby står sig. Nästa tillfälle är i november. Vi har inte klart med vilket svenskt lag som medverkar då. Vore kul om vi kunde ta ut ett all star-team från division 1-klubbarna i Stockholmsregionen, säger Leif R Carlsson till Aftonbladet.

Leif R Carlsson berättar vidare att planen är att Crowns spelar i KHL från säsongen 2018–19. 

– I de bästa av världar spelar Crowns i KHL 2018, men vi är inte där ännu. Nu tar vi små steg och den största utmaningen som vi har är att få intäkter och få ihop en budget på cirka 100 miljoner kronor. När den biten är på plats så kan vi nog få tag på spelare och övriga ledare runt laget.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag