Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Han tar över som ny generalsekreterare

Anders Larsson om beslutet att Tommy Boustedt slutar.
Johan Stark.
Johan Stark i Brynäs.Foto: Stig Kenne / TT / FotoKenne
Johan Stark med prins Daniel.Foto: PELLE T NILSSON / SPA SPA | SWEDISH PRESS AGENCY

Jakten på en generalsekreterare för Svenska ishockeyförbundet är över. 

Johan Stark, 47, ersätter Tommy Boustedt. 

– Jag känner att jag går till en stor och spännande roll, säger Stark. 

Efter en rad händelser tvingades Tommy Boustedt lämna Svenska ishockeyförbundet. Och sedan dess har förbundet varit på jakt efter en ersättare. 

Nu verkar det ha löst sig. 

Svenska ishockeyförbundet meddelar under onsdagen att Johan Stark, tidigare generalsekreterare i Svenska basketbollförbundet, och tidigare klubbdirektör i Brynäs, kommer att ta över jobbet. 

Många sökande 

– Att vara Generalsekreterare för Svenska Ishockeyförbundet är en av de häftigaste positionerna man kan ha så nu är jag otroligt motiverad att komma i gång, säger Stark i ett pressmeddelande.  

Under våren har det stormats rejält i svensk hockey. Bland annat var det ett upprop, som 34 välkända hockeyprofiler gjorde mot Svenska ishockeyförbundets på grund av hanteringen av informationsassistenten Anders Feltenmark.  Dessutom står en anställd inom förbundet åtalad för sexuellt ofredande. Förbundet har också anklagats för könsdiskriminerande. lönesättning. 

Anders Larsson, ordförande i Svenska Ishockeyförbundet säger att det har varit ett stort intresse kring jobbet. 

– Vi har sett sökande med många typer av erfarenheter och profiler där vi känner att Johans profil passar oss väldigt bra, Larsson. 

Johan Stark inleder sitt uppdrag under hösten. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.