Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Ullmarks fina hyllning – till Liv och Olsson

Foto: ANN HEISENFELT / AP FR13069 AP
Foto: MATTIAS TENGBLAD
Foto: JONAS FORSBERG / BILDBYRÅN
Foto: ROBIN NORDLUND / BILDBYRÅN

Stefan Liv och Markus Olsson rycktes bort alldeles för tidigt. 

Nu hyllas de två bortgångna målvakterna av AHL-målvakten Linus Ullmark.

"Jag känner en otrolig stolthet och ära över att få kliva ut på isen tillsammans med Markus och Stefan bakom mig denna säsongen." skriver Ullmark på Twitter.

Stefan Liv var en av vår tids största målvaktsprofiler i SHL som med HV 71 firade stora triumfer, vann SM-guld och ofta fick bära den blågula landslagströjan.

Markus Olsson en ung målvakt som aldrig fick debutera i SHL men som var med på Modos bänk vid ett fåtal matcher, vunnit J18 SM-guld och hade framtiden för sig. 

Två målvakter med samma driv och målsättningar men med  helt olika karriärer och som aldrig fick ställas mot varandra i matchsammanhang.

Två målvakter som rycktes bort alldeles för tidigt.

Som är saknade varje dag. 

Ullmark: "Vila i frid kompis"

Stefan Liv förolyckades den 7 september 2011 efter att KHL-laget Lokomotiv Jaroslavls flygplan kraschade just efter start vid Jaroslavls flygplats på väg till Vitryssland.

Markus Olsson saknades av familj och vänner efter en utekväll i Örnsköldsvik och hittades senare samma helg, den 9 april 2017, i vattnet vid den restaurang där han senast hade setts.

När den hemska nyheten om att Olsson hade hittats död blev känd så visade Buffalo Sabres-målvakten Linus Ullmark direkt sin respekt till Olssons familj och vänner i sorgen:
"Otroligt ledsen att mötas av beskedet kring Markus. En otroligt fin människa och vän har tyvärr lämnat oss för tidigt. Vila i frid kompis." skrev han då på Twitter. 

Hyllas på målvaktsmasken i vinter

Nu hyllas de båda Linus Ullmark som i vinter kommer att spela med en mask där de två bortgånga målvaktskollegerna har förevigats med sina respektive namn och de nummer som de bar under sina karriärer. 

"Jag känner en otrolig stolthet och ära över att få kliva ut på isen tillsammans med Markus och Stefan bakom mig denna säsongen." skriver Ullmark på Twitter.

Linus Ullmark och Markus Olsson var lagkamrater i Modo Hockey säsongen 14/15 och det var också Linus Ullmarks frånvaro från en match i januari 2015 som gjorde att Markus Olsson för första gången fick byta om till en match i SHL - det när han fungerade som reserv bakom Djurgårdens nuvarande målvakt, Adam Reideborn.

https://twitter.com/Icebeardude/status/917395940767657984

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!