Foto: ANN HEISENFELT / AP FR13069 APFoto: ANN HEISENFELT / AP FR13069 AP
 Foto: ANN HEISENFELT / AP FR13069 AP
Foto: MATTIAS TENGBLADFoto: MATTIAS TENGBLAD
 Foto: MATTIAS TENGBLAD
Foto: JONAS FORSBERG / BILDBYRÅNFoto: JONAS FORSBERG / BILDBYRÅN
 Foto: JONAS FORSBERG / BILDBYRÅN
Foto: ROBIN NORDLUND / BILDBYRÅNFoto: ROBIN NORDLUND / BILDBYRÅN
 Foto: ROBIN NORDLUND / BILDBYRÅN

Ullmarks fina hyllning – till Liv och Olsson

Publicerad

Stefan Liv och Markus Olsson rycktes bort alldeles för tidigt. 

Nu hyllas de två bortgångna målvakterna av AHL-målvakten Linus Ullmark.

"Jag känner en otrolig stolthet och ära över att få kliva ut på isen tillsammans med Markus och Stefan bakom mig denna säsongen." skriver Ullmark på Twitter.

Stefan Liv var en av vår tids största målvaktsprofiler i SHL som med HV 71 firade stora triumfer, vann SM-guld och ofta fick bära den blågula landslagströjan.

Markus Olsson en ung målvakt som aldrig fick debutera i SHL men som var med på Modos bänk vid ett fåtal matcher, vunnit J18 SM-guld och hade framtiden för sig. 

Två målvakter med samma driv och målsättningar men med  helt olika karriärer och som aldrig fick ställas mot varandra i matchsammanhang.

Två målvakter som rycktes bort alldeles för tidigt.

Som är saknade varje dag. 

Ullmark: "Vila i frid kompis"

Stefan Liv förolyckades den 7 september 2011 efter att KHL-laget Lokomotiv Jaroslavls flygplan kraschade just efter start vid Jaroslavls flygplats på väg till Vitryssland.

Markus Olsson saknades av familj och vänner efter en utekväll i Örnsköldsvik och hittades senare samma helg, den 9 april 2017, i vattnet vid den restaurang där han senast hade setts.

När den hemska nyheten om att Olsson hade hittats död blev känd så visade Buffalo Sabres-målvakten Linus Ullmark direkt sin respekt till Olssons familj och vänner i sorgen:
"Otroligt ledsen att mötas av beskedet kring Markus. En otroligt fin människa och vän har tyvärr lämnat oss för tidigt. Vila i frid kompis." skrev han då på Twitter. 

Hyllas på målvaktsmasken i vinter

Nu hyllas de båda Linus Ullmark som i vinter kommer att spela med en mask där de två bortgånga målvaktskollegerna har förevigats med sina respektive namn och de nummer som de bar under sina karriärer. 

"Jag känner en otrolig stolthet och ära över att få kliva ut på isen tillsammans med Markus och Stefan bakom mig denna säsongen." skriver Ullmark på Twitter.

Linus Ullmark och Markus Olsson var lagkamrater i Modo Hockey säsongen 14/15 och det var också Linus Ullmarks frånvaro från en match i januari 2015 som gjorde att Markus Olsson för första gången fick byta om till en match i SHL - det när han fungerade som reserv bakom Djurgårdens nuvarande målvakt, Adam Reideborn.

https://twitter.com/Icebeardude/status/917395940767657984

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag