Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Två hockeyspelare misstänks ha våldtagit kvinna på färja

Två hockeyspelare misstänks för våldtäkt ombord på en Finlandsfärja i helgen.Foto: BILDBYRÅN
En Finlandsfärja.Foto: HENRIK ISAKSSON/IBL / /IBL

Två hockeyspelare misstänks för våldtäkt ombord på en Finlandsfärja i helgen.

Spelarna har gripits och anhållits.

En av dem spelar på elitnivå inom svensk hockey.

Det var i helgen som två män – båda hockeyspelare, varav en på elitnivå i Sverige – åkte Finlandsfärja. Nu sitter de anhållna efter att ha gripits av polis när de kom tillbaka till Sverige.

– Två män är anhållna och misstänkta för våldtäkt ombord på en färja, i en hytt, säger Markus Hankkio, åklagare som tillfälligtvis har ärendet. 

Den ena mannen uppges ha gripits i hemmet under måndagen.

”Har anmälts på båten”

Expressen har sökt den ena mannens advokat som avböjer att kommentera.

Enligt åklagare nekar männen till brott. Ett nytt förhör kommer att hållas under onsdagen. Därefter kommer åklagare att ta beslut om de ska begäras häktade.

Åklagare har tills torsdag vid lunch på sig att begära männen häktade. 

– Våldtäkten har anmälts på båten. När man ankommer till Finland så är det finsk polis som initialt tar över utredningen, säger Markus Hankkio.

Representerat storklubbar

Männen var enligt åklagare frihetsberövade i Finland och sedan frisläppta av finsk polis. Finska polisen tog även prover på männen. Efter förhör frigavs männen i Finland och återvände till båten på söndagen. 

– Sedan har man från svensk polis fått reda på vilken färja de åkt tillbaka med och sedan har det skett ett gripande, säger Markus Hankkio.

Den ena spelaren har representerat flera av Sveriges största klubbar och noterats för en stabil poängproduktion under flera av sina säsonger. Den andre har fört en något mer anonym tillvaro.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.