Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

William Nylanders show – i krossen

William Nylander firar med sina lagkamrater.
Foto: Sascha Steinbach / Epa / Tt / EPA TT NYHETSBYRÅN
Här sätter Nylander dit 6–2-målet.
Foto: C More.

Tre Kronor tog snabb revansch för premiärförlusten.

Utklassade hemmanationen Tyskland med 7-2 efter två mål av superlöftet William Nylander i den tredje perioden - där ett av målen var ett riktigt drömmål.

– Han är en världsartist och kul att se att han får utdelning. , säger förbundskapten Rikard Grönborg i C More.

Efter att ha förlorat premiären mot Ryssland i straffläggning var Tre Kronor tvunget att vinna i kväll för att hänga på i kampen om den så viktiga förstaplatsen i gruppen.

Hemmanationen Tyskland stod för motståndet, ett Tyskland som i går inledde med mästerskapets första skräll när de besegrade USA med 3-2.

Tre Kronor inledde piggt i matchen, men lagen följdes åt målmässigt fram till slutet av den andra perioden då Linus Omark och Jonas Brodin sköt två mål som gav Tre Kronor en tvåmålsledning inför den tredje akten.

I de avslutande 20 minuterna handlade dock allt om Tre Kronor, och stor regissör till utklassningen var Toronto Maple Leafs stjärnlöfte William Nylander som med ett drömmål sköt sitt första mål i mästerskapet.

Otagbart i bortre krysset bakom Thomas Greiss i tyskarnas målbur.

Kort därefter kunde Nylander också göra sitt andra mål i matchen efter att ha hittat luckan mellan benen på burväktaren - ett mål som också spikade slutresultatet 7-2.

–  Det var skönt att få hänga dit den, det var en bra passning av Gabbe och en bra brytning av Strålman som gav mig ett halvt friläge, säger Nylander om sitt första mål.

Hur viktigt är det att få göra mål för dig?

– Det är klart det är viktigt för mig själv, men viktigast är vinsten och det är det vi vill bygga vidare på.

Elias Lindholm skadades

Mitt i allt segerrus skönjades dock några orosmoln på den blågula himlen då lagets offensiva stjärna Elias Lindholm skadades efter en slashing i samband med 2-1 målet.

– Han är en nyckelspelare och spelar i vår ledande kedja. Han är viktig för oss, säger Grönborg.