Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

William Nylander kommer inte till hockey-VM

Nylanders lagkamrat Liljegren anslöt tidigare i veckan.
Foto: MAXIM THORE / BILDBYRÅN

TAMMERFORS/STOCKHOLM. William Nylander kommer inte till VM.

Det meddelar Sam Hallam under lördagen.

– Vi har haft dialog i veckan med olika parter och kommit fram till att det här är den truppen vi går med, säger han.

Det har pratats om William Nylander i över en vecka, sedan Toronto brakade ur Stanley Cup-slutspelet. Kommer NHL-stjärnan att ansluta till den svenska truppen eller inte?

Inför matchen mot Frankrike kom Sam Hallam med ett slutgiltigt besked:

– Den truppen vi har här och nu är den vi siktar på att gå med resten av VM. Det som kan ändra det är eventuella skador. Vi känner att tidsfaktorn är en del. Vi har haft dialog i veckan med olika parter och kommit fram till att det här är den truppen vi går med, säger Tre Kronors förbundskapten.

Hallam vill inte kommentera varför Nylander, som tidigare sagt att han vill spela VM, inte väntas ansluta.

– Det är en process med olika delar i som är svårt för mig att gå in och kommentera exakt. Det är därför vi har valt en linje att också inte kommentera varför, om och hur. Utan det är olika delar som spelar in.

Lägger locket på: ”Jag pratar om de som är här”

Han fortsätter:

– Nu har vi kommit till ett beslut och vi som är här känner oss väldigt trygga, gruppdynamiken sitter mer dag för dag. Att då skicka in att det är vi som är här, vi väntar inte på någonting, det är bara full gas som gäller.

Har ni varit i direktkontakt med William Nylander?

– Jag pratar om de som är här, men jag tror alla förstår att det pågår ett parallellt arbete runtomkring, ja.

Just nu är 24 spelare anmälda, med plats för ytterligare en spelare.

– Det ger oss också möjligheten att tillföra en spelare om det skulle hända någonting. Om det skulle dyka upp lite skador eller sjukdomar så har vi möjligheten att ersätta skadade spelare, men också en till plats att direkt skriva in någon.

Landslagschefen Anders Lundberg har tillsammans med Tre Kronors assisterande general manager Josef Boumedienne haft kontakt med NHL-spelare och deras läger, samt klubbarna i Nordamerika, inför och under VM-veckorna.

Lundberg vidhåller den tidigare linjen som Sverige haft kring att kommentera spelare som inte är en del av truppen: 

– Jag har ingenting att säga. Jag står fast vid den linje vi haft hela tiden. De spelare som är här kommunicerar vi kring. Vi har aldrig någonsin pratat om att William är på väg, det är mediespekulationer. Det kan inte vi påverka. Vi har haft en process och nu har vi landat i beslutet att gå med den här truppen resten av VM om inget oförutsett sker. 

Landslagschefen: ”Vi vet orsaken”

Har de medieuppgifter som publicerats senaste dagarna, att Nylander är klar för VM, då varit helt felaktiga?

– Återigen: Det finns ingen anledning att kommentera mediespekulationer. När en spelare är klar, då kommunicerar vi det. Vi har aldrig någonsin pratat om William specifikt. Vi har fokus på de spelare som är här, det är de som ska vinna guldet. 

Har ni övervägt att vara mer transparenta kring de här frågorna som rör William Nylander och andra NHL-spelare för att undvika spekulationer?

– Det tycker jag inte. Det påverkar inte oss. Vi sitter med all fakta och att det spekuleras – ja, det är ett tecken på intresset som finns kring Tre Kronor och VM. Det är upp till var och en att spekulera, men vi är trygga i den linje vi valt. 

Har det uppstått komplikationer med försäkringsbiten eller har Toronto dragit i handbromsen efter att Kyle Dubas (Torontos GM) fick sparken i går?

– Jag kommer inte uttala mig specifikt om något fall. Jag pratar om spelarna som är här. Det finns många olika anledningar som kan ligga bakom att en spelare inte kommer hit. Vi vet orsaken runt alla spelare och den informationen får stanna mellan oss. Väljer spelare själva att meddela varför de är med eller inte, det är upp till dem. Jag kommenterar inte orsaker hit eller dit. 

Ni fyller inte upp den 25:e-platsen alls?

– Det är grundtanken, men möjligheten finns att förstärka om det blir skador eller dylikt. Vi känner oss trygga med den trupp som är här.

Annons | Svenska spel sport & Casino AB

Vinner Tre Kronor nästa VM-match? Bli kund och lägg ett spel – få 100 kr i välkomstbonus!
Den som vet mest, vinner mest.
Åldersgräns 18 år. Stödlinjen.se
Till Oddset