Foto: Gary Wiepert
 Foto: Gary Wiepert

VM-klare målvakten öppnar för  SHL

Publicerad

VM-klare Anders Nilsson vaktar Tre Kronors mål mot Tjeckien i Oddset Hockey Games.

Han vill fortsätta i NHL, men tänker inte spela mer i New York Islanders farmarlag.

– Jag har sagt till dem att jag inte kommer att åka över och spela AHL ett år till, säger Nilsson till SportExpressen.se.

Den före detta Luleåmålvakten Anders Nilsson, 24, är redo att göra VM-debut i Tre Kronor.

Tre år i New York Islanders organisation har gjort honom till en bättre målvakt på alla sätt.

Den övervägande delen av tiden har han tillbringat i farmarlaget Bridgeport, men den här säsongen avslutade han i NHL med Islanders som är ett av ligans sämre lag.

Nilssons kontrakt med Islanders går ut i vår och nu är frågan om han blir kvar.

En sak är säker.

– Jag har sagt till dem att jag inte kommer att åka över och spela AHL ett år till, säger Nilsson och förklarar:

– Jag har gjort tre år i AHL och jag tror inte det skulle vara bra för min utveckling att spela ett fjärde år i AHL. Det är vad jag har sagt till dem, sedan har vi inte börjat gå in på kontraktsförhandlingar.

Anders Nilsson fortsätter:

– Min förhoppning och mitt mål är att spela i NHL, men jag vill inte spela i AHL. Så blir det inte NHL så blir det väl någonstans i Europa.

Vill utvecklas

Är Sverige och SHL ett alternativ?

– Ja, huvudmålet är att fortsätta utvecklas. Förhoppningen är att stanna i NHL men nu vet jag inte hur det blir.

Anders Nilsson konkurrerar med jämngamle före detta Skellefteåmålvakten Joacim Eriksson.

Nilsson spelar den 1 maj mot Tjeckien medan Eriksson står mot Finland på lördag i Oddset Hockey Games.

– Det är alltid bra med konkurrens och vi sporrar varandra på träningarna och det gör att man höjer sig några steg extra, säger Nilsson.

"Jätteförstärkning"

Modos Linus Ullmark är för närvarande magsjuk och inte på plats i Stockholm. Han är tänkt som tredjemålvakt i VM.

Såvida inte Henrik Lundqvist kommer loss från New York Rangers och NHL.

– Det är klart, fast just i dagsläget är det inget jag tänker på. Det är inget jag kan påverka ändå så jag försöker fokusera på mitt eget spel och spela så bra i de matcher som kommer här, säger Anders Nilsson om Henrik Lundqvist.

– Om han kommer blir det självklart en jätteförstärkning. Han är en av världens bästa målvakter.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag