Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Vill byta nummer – efter stora sorgen

Foto: ERIK SIMANDER / BILDBYRÅN
Foto: ERIK SIMANDER / BILDBYRÅN

I februari gick den tidigare Skellefteå AIK-spelaren Robert Larsson bort, blott 50 år gammal.

I maj kommer sonen och NHL-backen Adam Larsson finnas med i Tre Kronors VM-trupp i Danmark – ett beslut som han länge velade över.

– Jag valde att tacka ja till VM för att han säkert hade velat det och det är en ära att vara med där, säger Adam Larsson till Aftonbladet.

Det var i början av februari som den tidigare Skellefteå AIK-spelaren Robert Larsson dog efter att ha drabbats av en hjärtinfarkt, endast 50 år gammal.

Larsson hade varit på besök hos sin son, Edmonton Oilers-spelaren Adam Larsson, när den tragiska händelsen inträffade. Larsson ställde direkt in de närmsta NHL-matcherna, men var tillbaka på isen igen efter åtta matcher.

– Ja, du. Vad ska man säga. Jag fattar fortfarande inte vad som hände. Det gick så snabbt. Pappa var fullt friskt och läkarna har fortfarande inte kommit med någon anledning till varför han fick infarkten. Innan han lämnade Sverige hade han skottat hemma vid huset och han var fysiskt aktiv, säger Adam Larsson i en intervju med Aftonbladet. 

 

LÄS MER: Allt du behöver veta om hockey-VM 2018

 

Larsson spelar VM: ”Var inte klar”

I maj väntar ishockey-VM i Danmark, ett märsterskap som Adam Larsson till slut bestämt sig för att vara med på.

Larsson meddelade till en början att han var öppen för VM-spel, men ändrade sig sedan i mitten på mars.

–  Jag vet inte om jag är psykiskt redo för att förlänga säsongen med två månader efter allt som har hänt. Jag får helt enkelt utvärdera och se vad förbundskaptenerna tycker också. Det är trots allt upp till dem, men just nu känns det som jag har större grejer att ta tag i, säger han till Hockeysverige. 

Kan byta tröjnummer

Bara dagar senare berättade Larsson dock att han ändrat sig igen, och att han i ett samtal med Sveriges förbundskapten Rikard Grönborg tackat ja till VM-spel med Tre Kronor.

För Aftonbladet berättar Larsson – som till vardags spelar med nummer sex på ryggen – att han funderar på att byta till nummer sju i VM, för att hedra sin pappa som spelade med det numret på tröjan.

– Jag tänker på pappa varje minut, varje timme, varje dag, hela tiden. Har massvis med frågor inom mig, kommer aldrig få svar på dem. Men det här får ta den tid som det tar. Jag valde att tacka ja till VM för att han säkert hade velat det och det är en ära att vara med där. Familjen blir stolt, känner jag. Sedan var jag inte klar den här säsongen, den kändes för kort. Det finns mer hockey kvar i min kropp, säger Larsson till tidningen.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!