Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Vi var aldrig ute efter Boustedt”

Hockeyförbundet: "Beslutet har vuxit fram"
Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN
Foto: OLLE WANDE / FOTO: OLLE WANDE / KOD: 7138 EXPRESSEN

Förra veckan gick 34 hockeyprofiler ihop och skickat ett öppet brev riktat mot förbundet där de krävde rättvisa för sparkade Anders Feltenmark.

I brevet riktades kritik mot förbundets generalsekreterare Tommy Boustedt som i dag meddelade att han avgår från sin post. 

– Det var väldigt överraskande, måste jag säga. Det här trodde jag inte, säger ”Curre” Lundmark som fanns med bland de som skrev under brevet.

Det fortsätter att hända saker kring det svenska ishockeyförbundet som under de senaste månaderna varit ämne för flera negativa rubriker.

För ett par veckor sedan kom också nyheten om att förbundet valt att göra sig av med informationsassistenten Anders Feltenmark, som jobbat för förbundet i över två decennier, på grund av ”arbetsbrist”. 

Enligt uppgifter ska dock den riktiga anledningen ha varit att Feltenmark uppmärksammat och polisanmält ett sexuellt ofredande under Beijer Hockey Games där en person med kopplingar till förbundet misstänkts ha gjort sig skyldig till detta.

En anmälan som förbundet ansåg skadade dem vilket ska ligga bakom att de valde att avsluta Feltenmarks tjänst.

Som ett led i detta kom i förra veckan 34 stora hockeyprofiler att skriva under ett öppet brev där bland annat Börje Salming, Kent Forsberg, Hardy Nilsson och ”Curre” Lundmark ifrågasatte förbundets behandling av Feltenmark och krävde rättvisa för honom.

”Vill fortfarande ha klarhet i vad som hänt”

I brevet kritiserades bland annat generelsekreteraren Tommy Boustedt som i dag meddelade sin avgång från tjänsten. När SportExpressen når ”Curre” Lundmark får han för första gången höra om den nyheten och förvånas över att Boustedt säger upp sig:

– Det var väldigt överraskande, måste jag säga. Det här trodde jag inte. Jag har sett Boustedt som som så jäkla stark att han närmast stod över hockeyförbundet - och dess styrelse.

Du trodde inte den senaste tidens kritik mot Boustedt skulle förändra något?

– Nej.

– Vi har ju inte hört något efter det brev vi skickade. Vi har inte hört ett dugg vad som händer bakom kulisserna. Så därför kommer det här som en jätteöverraskning.

Är du glad över nyheten?

– Nej, det är jag inte. Däremot vill jag fortfarande ha klarhet i vad som har häntmed Anders Feltenmark. Det är för Anders vi har jobbat - inte på något sätt för att sätta Boustedt eller någon annan på potten.

– Det är vad som egentligen ligger bakom Feltenmarks uppsägning vi vill ha ett svar på. Och det kräver vi fortfarande.

Hur tror du ert öppna brev spelade in i dagens nyhet?

– Ja du, det vet jag inte. Vårt mål eller syfte var ju inte att Boustedt skulle säga upp sig.

– Vi jobbar på nästa steg, vi hade planerat en ny skrivelse som skulle skickas ut i veckan. Med ett 50-tal nya namn som vill vara med i uppropet. För att de tycker att allt är så illa skött.

Hovelius: ”Av vad som framkommit var det rätt beslut”

Lennart Hovelius fanns också med på listan bland de som skrev under brevet och när han nås av nyheten om Boustedts avgång fortsätter han på Lundmarks spår:

– Vi har aldrig varit ute efter Boustedt, utan varit ute efter en rättvis behandling av Feltenmark. Men vad jag har förstått av de jag kommit i kontakt med under det här uppropet så har jag fått många kommentarer från många. Vad som framkommit av de kommentarerna så var det helt rätt beslut, men som sagt har vi inte varit ute efter Boustedt utan bara varit ute efter rättvisa för Feltenmark.

– Uppropet fortsätter kan jag säga.

Vad är det för kommentarer som du hört kring Boustedt?

– Arbetsmiljön bland annat, det är många saker som kommit upp men jag vill inte sparka på någon som redan ligger. 


LÄS MER: Sanny Lindström: Väcker bara än mer frågetecken