Foto: Joel Marklund
 Foto: Joel Marklund

Växjös storstjärna är aktuell för spel i NHL

Publicerad

MINSK. Växjö Lakers-forwarden Dennis Rasmussen fick göra sitt första VM-byte mot Tjeckien.

Det är ytterligare ett steg för den skicklige centern på sin vidare resa mot NHL.

– Jag har väl hört att det finns intresse, så är det väl, säger Rasmussen.

Västeråsfostrade Dennis Rasmussen, 23, satte nytt personligt poängrekord i SHL. Med sina 40 poäng (16 mål, 24 assist) bidrog han till att Växjö tog sig till sitt första SM-slutspel.

Där tog det stopp i semin mot Färjestad.

– Jag kommer alltid att vara besviken över att vi förlorade mot Färjestad. Det har jag inte släppt än, och det kommer jag förmodligen aldrig att göra för jag tycker vi hade en bra chans att ta oss till final och göra något ännu större än vad vi gjorde. I det stora hela får man väl vara ganska nöjd med vad vi gjorde, säger Rasmussen.

"Jag trivs otroligt bra"

Han blev registrerad i VM-truppen och spelade 40 sekunder mot Tjeckien. Det lär bli mer redan i kväll mot Norge.

NHL-scouterna har koll på Rasmussen och både Philadelphia och Vancouver finns bland intresserade klubbar.

– Jag har väl hört att det finns intresse, så är det väl. Vi har pratat med agenten också. Det bästa jag kan göra är att prestera bra här och jag kommer att vara redo när jag kommer in. Förhoppnings kan det gå bra för laget och då kan det säkert gå bra för mig också. Ju bättre man spelar, desto bättre möjligheter finns det, säger Rasmussen.

– Samtidigt har jag ett år kvar på kontraktet med Växjö och jag trivs otroligt bra där. Vi får se hur det blir. Jag koncentrerar mig på spelet först och främst.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag