Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Nya beskedet: ”Vi har aldrig sagt det”

Foto: NEWSPIX24
Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN

TRINEC. I går meddelade Juniorkronorna att Albin Eriksson skulle missa premiären mot Finland.

Nu kommer nytt besked. 

Skellefteås forwardstalang har anmälts till JVM och finns med i kvällens trupp. 

– Vi har aldrig sagt att han missar matchen, säger förbundskapten Tomas Montén.

Klockan 19:00 i kväll går Juniorkronorna in i JVM då det svenska laget ställs mot de regerande mästarna, Finland, direkt i premiären. 

Och nu kommer ett svenskt glädjebesked bara timmar innan öppningsmatchen. Efter att i går ha meddelat att Skellefteås Albin Eriksson skulle missa premiären och inte anmälas till truppen meddelar nu förbundet att forwarden ändå har anmälts.

I samma meddelande som skickats ut från förbundet skriver de också att Eriksson kommer att finnas med i matchtruppen redan i kväll.

När Eriksson inte anmäldes till truppen i går sa landslagets presschef Anders Feltenmark så här:

– Han är inte riktigt kry, det är därför vi inte anmäler honom till matchen. Vi vill inte gå in djupare på det, utan han kollas dag för dag, säger Anders Feltenmark.

När SportExpressen når Tomas Montén timmar innan matchen berättar han att det aldrig varit beslutat att Eriksson skulle missa matchen.

– Vi har aldrig sagt att han missar matchen. Vi hade sagt att han inte skulle anmälas ig år för vi ville avvakta då han kunde anmälas fram till 17.09 idag och att vi bedömde honom dag för dag.

Var oro kring forwardstalangerna - båda är med

Beskedet betyder att Juniorkronorna går in i JVM med full trupp. 

Inför mästerskapet har såväl Lucas Raymond som Albin Eriksson dragits med sjukdomsproblem men båda har nu fått klartecken att spela.

– Det känns viktigt att ha med alla spelare så klart. Men det är så klart bra att han är redo då det varit ett frågetecken. Han har inte spelat på ett tag så det är bra för honom att få komma i gång direkt, sa förbundskapten Montén i går om Raymond.