Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Bekräftar kontakt med drömnamnet

Colorados lagkapten Gabriel Landeskog kan ansluta till Tre Kronors VM-lagFoto: USA TODAY NETWORK / STEPHEN R. SYLVANIE-USA TODAY SP SIPA USA
Foto: ERIK SIMANDER/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN

BRATISLAVA. Colorado Avalanches finaldrömmar raserades för ett par dagar sedan.

Då blev också Gabriel Landeskog plötsligt tillgänglig för spel i VM.

Nu bekräftar Rikard Grönborg att NHL-sjärnan är aktuell för Tre Kronor.

– Vi är i kontakt med honom, säger förbundskaptenen.

Såväl Colorado Avalanche som Gabriel Landeskog hade någon form av pånyttfödd säsong där laget nådde sin bästa säsong sedan 2006 och den svenska stjärnan slog personligt poängrekord med 75 poäng på 73 matcher i grundserien.

Men i kvartsfinalen (semifinal i konferensen) mot San Jose Sharks tog det stopp i en sjunde och helt avgörande match som Erik Karlssons hajar kunde vinna på hemmaplan.

Samtidigt har Tre Kronor inlett VM och i går kväll kom de tvåfaldiga regerande mästarna att förlora mot Tjeckien med 2-5, och med två platser öppna i truppen så är just Gabriel Landeskog så klart ett drömnamn för Tre Kronor som med Coloradostjärnan i truppen skulle få ytterligare en dimension i sitt offensiva och fysiska spel. 

Uppgifter: Landeskog sugen på VM

Och nu kan sajten Hockeynews rapportera om att Landeskog de facto är sugen på att sätta sig på flyget till Slovakien och Bratislava för att förstärka Tre Kronor till fortsättningen av mästerskapet.  

Enligt sajten ska stjärnan gå igenom en läkarundersökning samt ett så kallat avslutningssamtal innan definitivt besked kan ges, men intresset finns och är ömsesidigt. 

Gabriel Landeskog, i mitten, efter VM-guldet i 2017.Foto: HUEBNER/BLATTERSPIEL / IMAGO/JAN HUEBNER/IBL IMAGO SPORTFOTODIENST GMBH

Negativa beskedet - Coloradoforwarden missar VM

Däremot kommer Landeskogs lagkamrat Carl Söderberg inte att komma till VM.

Enligt Aftonbladet och Hockeysveriges krönikör Per Bjurman så dras Skånesonen med skador som håller honom från att delta i mästerskapet. 

När SportExpressen pratar med förbundskapten Rikard Grönborg säger han så här om uppgifterna:

– Ja, om det stämmer så vore det jättebra. Det är en världsklasspelare och stjärna i NHL. En kille som haft stora framgångar i svenska landslag och en karaktärsspelare som definitivt skulle hjälpa laget. Men vi har inte fått några klartecken.

Grönborg bekräftar att Landeskog är aktuell.

– Vi är i kontakt med honom. Han ska ta ett beslut, så vi väntar på det.

När det gäller Söderberg är Grönborg fåordig.

– Vi har inte haft diskussioner med honom än.