Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Uppgift: Trion som petas i semifinalen

Carl Söderberg
Foto: JOEL MARKLUND
Linus Omark
Foto: JOEL MARKLUND
Carl Klingberg
Foto: JOEL MARKLUND

Tre Kronor gör förändringar i truppen inför kvällens rysare.

Carl Söderberg, som petades senast, flyttas ned till 13:e forward - och Linus Omark samt Carl Klingberg får fortsätta att följa slutspelet från läktaren, enligt uppgifter till Aftonbladet.

Om drygt fyra timmar släpps pucken i Lanxess arena, Köln.

På ena sidan, Tre Kronor - på andra sidan, Finland.

Ett drömmöte som redan gett oss många odödliga klassiker genom historien, och i kväll kan vi få ännu ett stycke svensk ishockeyhistoria adderat till böckerna. 

Tre Kronor har utan att övertyga över 60 minuter i gruppspelet eller slutspelet tagit sig till semifinal - och med ett av mästerskapets absolut stjärntätaste lag talar mycket för de blågula inför mötet med ett Finland som inför slutspelet bara hade vunnit mot Vitryssland och Slovenien efter full tid.

Trion petas i rysaren

Sedan Nicklas Bäckström och Oscar Lindbergs entré i laget har förbundskapten Rickard Grönborg fått det angenäma uppdraget att förfoga över en stark forwardsuppsättning där ett par stjärnspelare inte ens ryms.

I kväll blir det ånyo Linus Omark och Carl Klingberg som får följa matchen från läktaren.

Men i kedjekonstellationerna blir det förändringar. Carl Söderberg, som varit kritiserad under mästerskapet, är petad till 13:e forward och Joakim Nordström tar dennes plats.