Filip Forsberg går in i en superkedja med Viktor Arvidsson... Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅNFilip Forsberg går in i en superkedja med Viktor Arvidsson... Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Filip Forsberg går in i en superkedja med Viktor Arvidsson... Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
...och tredjelänk blir Adrian Kempe. Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN...och tredjelänk blir Adrian Kempe. Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
...och tredjelänk blir Adrian Kempe. Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Viktor Arvidsson blev poänglös mot Schweiz. Nu får Filip Forsberg vid sin sida. Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅNViktor Arvidsson blev poänglös mot Schweiz. Nu får Filip Forsberg vid sin sida. Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Viktor Arvidsson blev poänglös mot Schweiz. Nu får Filip Forsberg vid sin sida. Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
På träningen i dag bekräftades de två nya superkedjor, där den andra innehåller Patric Hörnqvist, Mikael Backlund och Gustav Nyquist - som är frisk igen. Foto: Robin Lindgren.På träningen i dag bekräftades de två nya superkedjor, där den andra innehåller Patric Hörnqvist, Mikael Backlund och Gustav Nyquist - som är frisk igen. Foto: Robin Lindgren.
På träningen i dag bekräftades de två nya superkedjor, där den andra innehåller Patric Hörnqvist, Mikael Backlund och Gustav Nyquist - som är frisk igen. Foto: Robin Lindgren.
Rikard Grönborg har ett minst sagt stjärnspäckat lag. Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅNRikard Grönborg har ett minst sagt stjärnspäckat lag. Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
Rikard Grönborg har ett minst sagt stjärnspäckat lag. Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN

Möter Ryssland med två nya superkedjor

Publicerad
Uppdaterad

KÖPENHAMN/STOCKHOLM. I kväll ställs Tre Kronor mot Ryssland i en rafflande gruppfinal.

Det med två nya superkedjor. Något som bekräftades på dagens matchvärmning.

– Det är ett stjärnspäckat gäng, säger lagkaptenen Mikael Backlund.

Tre Kronor har gjort rent hus under gruppspelet av hockey-VM i Danmark.

I kväll väntar en rafflande gruppfinal mot rivalen Ryssland, där en vinst innebär att gruppsegern är säkrad. Men Ryssland verkar inte skrämma upp sig över den svenska framgångsvågen.

 

LÄS MER: Hockey-VM 2018 – tv-tider och kanaler. 

 

– De spelar i gula tröjor. Det är allt jag vet om dem, sa den leende storstjärnan Pavel Datsyuk i går.

Och till dess får Tre Kronor minst sagt välmeriterad förstärkning.

Succéduon bildar kedja med Adrian Kempe

På dagens matchvärmning i den intilliggande träningsarenan kom också Tre Kronors nya superkedjor att visa sig för första gången. 

Nashvilles två stjärnsvenskar Viktor Arvidsson och Filip Forsberg får spela ihop, och som center mellan dem kommer Adrian Kempe att gå in. 

– Det blir kul. Få förunnat att få den här chansen, särskilt att spela med så många av sina gamla kompisar man vuxit upp och spelat med på olika nivåer. Det ska bli roligt att göra det igen. Det är ett jäkla bra gäng, sade Filip Forsberg till SportExpressen i går.

Efter värmningen kommenterade assisterande förbundskapten Johan Garpenlöv valet att sätta in Kempe mellan stjärnduon.

– Vi kände att vi ville ha en offensiv spelare som klarar av att spela i deras fart, och det tycker vi Kempe kan.

LÄS MER: Allt du behöver veta om hockey-VM 2018. 

 

Det gör att Gustav Nyquist, som var sjuk när Sverige slog Schweiz med 5–3, får kampera ihop med lagkaptenen Mikael Backlund och Patric Hörnqvist.

Satsar på superformationer i powerplay

Och när Ryssland i kväll drar på sig utvisningar så kommer Tre Kronor att ställa ut två formationer sprängfyllda av offensiva krafter.

I den ena formationen kommer duon från förstakedjan, Mika Zibanejad och Rickard Rakell, som under VM gjort stor succé att spela tillsammans med Oliver Ekman-Larsson Gustav Nyquist och Adrian Kempe.

I den andra och helt nykomponerade kommer John Klingberg att återfinnas på blålinjen bakom Mikael Backlund, Patric Hörnqvist, Filip Forsberg och Viktor Arvidsson.

– Det känns bra. Oerhört skickliga spelare så det ska bli spännande att få spela med dem. Det är ett stjärnspäckat gäng, säger Backlund och fortsätter:

– Förhoppningsvis klickar det på en gång och fungerar.

Här är Tre Kronors nya superformationer i PP

PP1) John Klingberg - Adrian Kempe - Mika Zibanejad - Rickard Rakell - Gustav Nyquist.
PP2) Oliver Ekman-Larsson - Mikael Backlund - Filip Forsberg - Viktor Arvidsson - Patric Hörnqvist

Anders Nilsson får chansen i målet

Även Nashvilles backgeneral Mattias Ekholm gör sin första VM-match för året och får enligt samma uppgifter bilda backpar med Färjestads Mikael Wikstrand. Ekholms Köpenhamsvistelse kunde dock ha börjat bättre. 27-åringens utrustning kom nämligen inte med till Köpenhamn.

– Det är lite surt och nog det enda som var lite negativt med resan, sade Ekholm i går.

 

Tre Kronors troliga laguppställning i kväll

Målvakter
Anders Nilsson, (Magnus Hellberg)
Backpar
Adam Larsson - Oliver Ekman-Larsson

John Klingberg - Hampus Lindholm

Mikael Wikstrand - Mattias Ekholm 

Kedjor

Rickard Rakell - Mika Zibanejad - Mattias Janmark

Viktor Arvidsson - Adrian Kempe - Filip Forsberg

Patric Hörnqvist - Mikael Backlund - Gustav Nyquist

Dennis Everberg - Jacob de la Rose - Magnus Pääjärvi

Lias Andersson - Johan Larsson

Följ hockey-VM direkt här! 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag