Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Tystnaden runt Alexander Nylander – efter beskedet om William

Alexander Nylander.
Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
William Nylander.
Foto: DAN HAMILTON / USA TODAY SPORTS BILDBYRÅN
Johan Kücükaslan.
Foto: KENTA JÖNSSON / BILDBYRÅN

TAMMERFORS. Alexander Nylander mötte inte pressen efter matchen mot Frankrike.

Han var inte tillgänglig under söndagen heller.

– Alexander gick igenom mixade zonen efter matchen mot Frankrike i lördags och valde att inte ta några intervjuer, skriver Tre Kronors presschef Linus Hugosson i ett sms.

William Nylander kommer inte till hockey-VM. Det stod klart under lördagsförmiddagen. Senare samma kväll möttes Sverige och Frankrike. Det slutade med en bekväm 4-0-seger för svensk del.

Samtidigt som matchen spelades rapporterade NHL-insidern Chris Johnston att William Nylander avböjt att åka till Tammerfors då han inte vill ta en plats från någon i laget, exempelvis brorsan Alexander, som varit extraforward senaste matcherna.

– Jag kan inte kommentera vad ni har läst någonstans från Toronto. William är William och Alex är Alex. Två olika spelare, kommenterade förbundskaptenen Sam Hallam uppgifterna.

https://twitter.com/reporterchris/status/1659990756180852739

När matchen mot Frankrike var över önskades Alexander av samtliga svenska mediebolag på plats under VM, men han avböjde alla förfrågningar.

Även att dyka upp i SVT:s studio på plats.

– Enligt IIHF:s regler ska spelare och head coach gå igenom mixade zonen efter spelad match, men de måste inte stanna och ta intervjuer. Alexander gick igenom mixade zonen efter matchen mot Frankrike i lördags och valde att inte ta några intervjuer, skriver Tre Kronors presschef Linus Hugosson i ett sms.

Tränade inte under söndagen

Under söndagen, när Tre Kronor tränade, var Alexander Nylander inte på is eller tillgänglig för media. Endast målvaktstrion med Jacob Johansson, Lasse Johansson och Jesper Wallstedt samt spelarna Leo Carlsson och André Petersson tränade.

– Han (Alexander) var en av många spelare som inte tränade på is under söndagen, och därför var han inte tillgänglig för media efter träningen, skriver Hugosson.

Har han fått munkavle efter de uppgifter som kommit från Nordamerika, att William inte spelar VM på grund av att han inte vill peta Alex?

– Nej.

När finns möjlighet att prata med honom?

– Det kan jag inte svara på.

https://embed.pod.space/player?episode=hockeypuls/314-vm-puls-nylanders&theme=spaceblue

TV: Tre Kronor-stjärnorna testar finsk mat: ”Det är kattmat!”