Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Tycker att Sverige hade tur faktiskt”

Svenske talangen avgjorde JVM-matchen: "Kan inte beskriva glädjen"
Lassi Thomson.Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN
Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN
Foto: VLADIMIR PRYCEK / AP TT NYHETSBYRÅN

TRINEC. Juniorkronorna tog en drömstart i JVM efter sen vändning mot Finland.

Avgörandet kom när Finlands lagkapten Lassi Thomson satt på utvisningsbänken.

Och nu menar Thomson att Sverige hade flyt som kunde vinna matchen.

– Jag tycker att Sverige hade lite tur faktiskt, säger han till SportExpressen.

Det såg länge ut att gå mot svensk förlust i premiären JVM, och att sviten på 48 raka gruppspelssegrar till slut skulle nå vägs ände. 

Men Samuel Fagemo kvitterade matchen till 2-2 i slutet av tredje perioden, och med fem sekunder kvar av den efterföljande förlängningen klev supertalangen Alexander Holtz fram och sköt segern till Sverige som lyckades besegra de regerande mästarna.

Det avgörande målet kom när Finland hade en spelare på utvisningsbänken och Sverige var i powerplay. Syndaren var lagkaptenen Lassi Thomson, som vid utvisningssituationen visade stor ilska mot domslutet.

– Jag var väldigt arg då, men jag kunde inte ha gjort det på något annat sätt och var mest arg på mig själv, säger han och fortsätter:

– Men vi gjorde inte alls någon bra match, vi har mycket att jobba på inför fortsättningen i JVM om vi vill gå långt. Vi gjorde väldigt många misstag och det såg inte ens ut som att vi var redo att spela på en sån här hög nivå. Vi gav bort många chanser till Sverige.

”Sverige hade lite tur” 

Vidare fortsätter Thomson med att berätta att han tycker Sverige hade lite tur som kom undan med segern, då Finland skapade mycket när de hade ledningen med 2-1. 

– Jag tycker att Sverige hade lite tur faktiskt, det var ju bara fem sekunder kvar när de gjorde mål i förlängningen och de kvitterade ju sent också. Jag tycker vi hade chanser att avgöra matchen också men vi fick inte in pucken så de hade lite tur.

Avslutningsvis så ville han hylla Nils Höglander för hans spektakulära Zorro-mål:

– Det var ett helt otroligt mål. Jag förstår inte hur han kan göra så, jag trodde inte ens mina ögon först. Jag tänkte bara ”inte en chans att han gjorde det där”.