Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Två skrällar tar plats i Sveriges JVM–trupp

Hugo Leufvenius i Linköpings tröja 2016. Foto: BILDBYRÅN
Oskar Bäck. Foto: ULF PALM/TT / TT NYHETSBYRÅN

I morgon presenteras Juniorkronornas bruttotrupp till JVM.

Nu kan SportExpressen avslöja två överraskningar i truppen.

Dessutom har Erik Brännström fått klartecken av Vegas Golden Knights.

Julnötter och julmust. Kalle Anka och prinskorv. Juniorkronorna och JVM. 

Julen är snart här och traditionerna likaså.

Och sedan snart ett decennium tillbaka är JVM en tradition i stugorna och de svenska hemmen. För drygt ett år sedan höll det också på att sluta i blågul guldyra.

Men med minuter kvar av finalen kunde Kanada avgöra matchen och skjuta de svenska stjärnorna till tårar. Elias Pettersson, Lias Andersson och Rasmus Dahlin som charmade en hel hockeyvärld i några veckor var förkrossade när de tilldelades silvermedaljerna.

Tiden har gått och såren har läkt. Och nu är det alltså dags för en helt ny upplaga av Juniorkronorna att revanschera sina föregångare. 

I morgon presenteras truppen - men redan nu kan SportExpressen avslöja att två överraskningar tagit plats i truppen.

 

SANNY LINDSTRÖM: Här är min trupp till JVM 

 

Skrällarna i truppen

De två skrällarna i truppen är Oskar Bäck, som har en stor roll i BIK Karlskoga men inte nämnts särskilt mycket i förhandssnacket - samt Hugo Leufvenius som sedan ett år tillbaka återfunnits i de kanadensiska juniorligorn men som innan det återfanns i Linköpings juniorled.

Bäck och Leufvenius är 2 av 15 forwards som i morgon kommer att ingå i den 26 man stora truppen som presenteras av förbundskapten Tomas Montén i morgon, onsdag, klockan 13:00.

Glädjebeskedet - Brännström tillgänglig

I går stod det klart att Toronto Maple Leafs släpper backarna Rasmus Sandin och Timothy Liljegren till JVM - och i dag kom ytterligare glädjebesked. 

Erik Brännström, som tillhör Vegas Golden Knights, var redan förra JVM en av turneringens bästa backar och nu står det klart att han spelar även i år.

Vegas Golden Knights assisterande general manager Kelly McCrimmon har för tidningen Las Vegas RJ Sports bekräftat detta.

SportExpressens uppgifter är att Brännström ansluter till laget den 15 december och finns med under hela uppladdningen inför mästerskapet.

https://twitter.com/DavidSchoenLVRJ/status/1070041732106964993

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!