Daniel Rahimi får debutera i Tre Kronor. Foto: Pic-Agency Sweden
Daniel Rahimi får debutera i Tre Kronor. Foto: Pic-Agency Sweden

Två skrällar i Mårts nya Tre Kronor-trupp

Publicerad

Pär Mårts har släppt sin trupp till Tre Kronors dubbelmöten med Tyskland.

Och förbundskaptenen bjuder på två skrällar.

Calle Ridderwall, 24, som denna säsong spelade i tyska ligan får landslagsdebutera - och även Linköpings Daniel Rahimi får dra på sig Tre Kronor-tröjan för första gången.

SportExpressen.se kunde redan i tisdags berätta om Tre Kronors preliminära trupp till landskamperna mot Tyskland 20 och 21 april, som är en del i uppladdningen inför VM på hemmaplan. Totalt byts hela elva spelare ut jämfört med hur det såg ut i mötena med Slovakien och Lettland.

När veteranen Magnus Johansson i onsdags slog fast att han gjort sitt i Tre Kronor hittar Pär Mårts nu ersättaren i samma elitserieklubb. Daniel Rahimi, som har ett starkt SM-slutspel bakom sig, får nämligen chansen.

25-åringen har en del meriter från juniorlandslagen men har aldrig spelat i Tre Kronor.

Vunnit poängligan i Tyskland

Landslagsdebut blir det även för Calle Ridderwall. Ridderwall, brorson till förre målvakten Rolf och kusin till Stefan, har efter sju säsonger i Nordamerika gjort succé i Tyskland denna säsong. 24-åringen har producerat 58 (22+36) poäng på 51 matcher - vilket gav honom en seger i DEL:s poängliga.

Rykten har placerat honom i Sverige till nästa säsong - och nu står det i alla fall klart att han får testa på spel i Tre Kronor.

Ett namn som däremot saknas är Carl Söderberg. Elitseriens skyttekung vill avsluta säsongen med Boston Bruins i NHL - och under torsdagskvällen kommer förbundet att fatta beslut om han tillåts göra det eller inte.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag