Elias Lindholm var med och tog guld förra året Foto: SASCHA STEINBACH / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅNElias Lindholm var med och tog guld förra året Foto: SASCHA STEINBACH / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Elias Lindholm var med och tog guld förra året Foto: SASCHA STEINBACH / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅNFoto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
 Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN

Tunga avbräcken – tre tackar nej till VM–spel

Publicerad

Flera NHL-stjärnor har tackat ja till VM-spel med Tre Kronor.

Men nu kommer även tunga återbud för Rikard Grönborg.

Enligt Hockeynews.se har Patrik Berglund, Elias Lindholm och Mattias Janmark tackat nej till VM-spel.

Tre Kronors förbundskapten Rikard Grönborg har lyckats få med flera NHL-stjärnor till hockey-VM i Köpenhamn i maj.

Bland annat står det klart att Lias Andersson och Mika Zibanejad från New York Rangers har tackat ja. Även Oliver Ekman-Larsson och Jacob de la Rose är klara, och under onsdagen skrev SVT att Chicago-backen Erik Gustafsson kommer att följa med till VM.

 

LÄS MER: Allt du behöver veta om hockey-VM 2018. 

Stjärnorna tackar nej till VM

Men nu skriver Hockeynews.se att Tre Kronor drabbats av tre tunga återbud. Enligt sajten tackar förra årets VM-guldhjälte Elias Lindholm nej till årets turnering, liksom St Louis Patrik Berglund och Mattias Janmark i Dallas Stars.

Hockeynews skriver att de tre NHL-spelarna just nu förhandlar om nya kontrakt, och inte har möjlighet att följa med Tre Kronor till VM.

Det är fortfarande oklart om New York Rangers Henrik Lundqvist kommer att spela VM. Lundqvists bror Joel har redan tackat nej.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag