Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Tre Kronors ilska inför semifinalen

Henrik Lundqvist
Foto: ALEXEY KUDENKO
Rikard Grönborg
Foto: JOEL MARKLUND

KÖLN. Henrik Lundqvist har blivit överkörd både mot Danmark och Schweiz.

Nu går Tre Kronors förbundskapten Rikard Grönborg med hård kritik mot domarbedömningen i målvaktsfrågan.

– Det har sagts att målvakterna ska vara helt fridlysta, men uppenbarligen är det inte så, säger Grönborg.

Henrik Lundqvist har verkligen hamnat i rampljuset sedan det blev klart att han skulle ansluta till Tre Kronors VM-trupp.

Och det har blivit idel segrar för Tre Kronor med ”Henke” i målet.

Men han har blivit hårt uppvaktad av motståndarna.

Henrik Lundqvist påkörd av motståndare

Både i matchen mot Danmark och i kvartsfinalen mot Schweiz blev Henrik Lundqvist påkörd av en motståndare – och tvingades båda gångerna undersökas på isen.

– Det har sagts att målvakterna ska vara helt fridlysta, men uppenbarligen är det inte så, kritiserar Rikard Grönborg och utvecklar.

– Det är ett par sekvenser igår, säkert andra lag som har upplevt samma sak. Vi går in på de här domarmötena och där är det massor av saker som ska påvisas. Men att sitta och gnälla på domarna här och nu… det är en ojämn kvalitet på domarna, det är det, men det är lite som det är också. I går var det dock uppenbart att det borde ha blivit utvisning två, tre gånger, fortsätter Grönborg.

"Stjärnorna bör fredas"

Förbundskaptenens syn på att det har hänt i flera matcher?

– Det är olika domare som dömer också, det är som det är. Jag tror att alla domare går ut och gör sitt bästa efter regelboken, menar Grönborg.

– Men vi har ju några stjärnor i turneringen som bör fredas, framför allt målvakterna som lyfts fram väldigt mycket, men då är det ju synd att det inte har tagits för det.