Henrik Lundqvist Foto: ALEXEY KUDENKOHenrik Lundqvist Foto: ALEXEY KUDENKO
Henrik Lundqvist Foto: ALEXEY KUDENKO
Rikard Grönborg Foto: JOEL MARKLUNDRikard Grönborg Foto: JOEL MARKLUND
Rikard Grönborg Foto: JOEL MARKLUND

Tre Kronors ilska inför semifinalen

Publicerad

KÖLN. Henrik Lundqvist har blivit överkörd både mot Danmark och Schweiz.

Nu går Tre Kronors förbundskapten Rikard Grönborg med hård kritik mot domarbedömningen i målvaktsfrågan.

– Det har sagts att målvakterna ska vara helt fridlysta, men uppenbarligen är det inte så, säger Grönborg.

Henrik Lundqvist har verkligen hamnat i rampljuset sedan det blev klart att han skulle ansluta till Tre Kronors VM-trupp.

Och det har blivit idel segrar för Tre Kronor med ”Henke” i målet.

Men han har blivit hårt uppvaktad av motståndarna.

Henrik Lundqvist påkörd av motståndare

Både i matchen mot Danmark och i kvartsfinalen mot Schweiz blev Henrik Lundqvist påkörd av en motståndare – och tvingades båda gångerna undersökas på isen.

– Det har sagts att målvakterna ska vara helt fridlysta, men uppenbarligen är det inte så, kritiserar Rikard Grönborg och utvecklar.

– Det är ett par sekvenser igår, säkert andra lag som har upplevt samma sak. Vi går in på de här domarmötena och där är det massor av saker som ska påvisas. Men att sitta och gnälla på domarna här och nu… det är en ojämn kvalitet på domarna, det är det, men det är lite som det är också. I går var det dock uppenbart att det borde ha blivit utvisning två, tre gånger, fortsätter Grönborg.

"Stjärnorna bör fredas"

Förbundskaptenens syn på att det har hänt i flera matcher?

– Det är olika domare som dömer också, det är som det är. Jag tror att alla domare går ut och gör sitt bästa efter regelboken, menar Grönborg.

– Men vi har ju några stjärnor i turneringen som bör fredas, framför allt målvakterna som lyfts fram väldigt mycket, men då är det ju synd att det inte har tagits för det.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag