Patric Hörnqvist. Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅNPatric Hörnqvist. Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
Patric Hörnqvist. Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
Viktor Arvidsson. Foto: STEVE ROBERTS/CAL SPORT MEDIA/CS / STEVE ROBERTS/CAL SPORT MEDIA/CS REX FEATURESViktor Arvidsson. Foto: STEVE ROBERTS/CAL SPORT MEDIA/CS / STEVE ROBERTS/CAL SPORT MEDIA/CS REX FEATURES
Viktor Arvidsson. Foto: STEVE ROBERTS/CAL SPORT MEDIA/CS / STEVE ROBERTS/CAL SPORT MEDIA/CS REX FEATURES

Svenskt glädjebesked: Stjärnorna spelar i kväll

Publicerad
Uppdaterad

KÖPENHAMN. Tre Kronor har vunnit fem av fem matcher hittills i VM.

Nu rullar drömförstärkningarna in - och till kvällens möte med Schweiz spelar både Viktor Arvidsson och Patric Hörnqvist, bekräftar hockeyförbundet.

Succéspelaren Rickard Rakell är glad över att få spela med - och inte mot - Arvidsson.

– Han är inte alls rolig att möta!

Efter fem raka segrar har Tre Kronor skaffat sig ett bra läge för att vinna gruppen och på så sätt få fördelar genom hela slutspelet.

Ett slutspel som Tre Kronor kommer att komma rejält förstärkta till.

För under lördagen blev det ju klart att Nashvilles stjärntrio Viktor Arvidsson, Filip Forsberg och Mattias Ekholm kommer att spela för Tre Kronor i fortsättningen av mästerskapet.

”Gäller att få ihop det som lag nu”

Arvidsson kommer redan i dag och spelar direkt mot Schweiz klockan 20.15 i kväll. Det gör även Patric Hörnqvist, något som svenska hockeyförbundet bekräftade under söndagseftermiddagen.

– Vi blir betydligt starkare på papperet och nu gäller det för oss att få ihop det som lag. Vi har bra stämning i gruppen och spelar bra hockey, det är bara att fortsätta med det, säger backstjärnan Adam Larsson om förstärkningarna.

 

LÄS MER: Kanadas attack på Finland: ”Oärligt och fegt” 

 

Larsson känner redan Arvidsson väl efter tiden ihop i Skellefteå - och han ser framemot att återigen spela i samma lag som sin gode vän.

– Ja, det har jag inte gjort på bra länge, det ska bli skoj.

 

LÄS MER: Domarna sågas efter Tre Kronors vinst mot Slovakien

 

Rickard Rakell: ”Grym hockeyspelare”"

Rickard Rakell gör hittills stor succé i VM och är en av mästerskapets bästa spelare. 

Mot Slovakien var han inblandad i segermålet - och nu ser han fram emot att få in drömförstärkningarna i laget.

– Det ska bli kul att få in dom typerna av spelare framför allt. Vi har ett väldigt ungt lag och många där tänker på samma sätt, så det ska bli kul att se vad de kan göra här.

 

LÄS MER: Allt du behöver veta om hockey-VM 2018

 

Rickard Rakell har de senaste säsongerna stött på Nashville Predators flera gånger, framför allt i Stanley Cup, och han är glad att nu få vara på samma lag som dem.

– Han är en grym hockeyspelare och tycks alltid göra mål i viktiga lägen. Man vet aldrig riktigt vad han ska hitta på och är jobbig att möta. Det är klart de kommer hjälpa oss, säger Rakell om Filip Forsberg och fortsätter om Viktor Arvidsson:

– Han är inte alls rolig att möta.

 

LÄS MER: Hockey-VM 2018 – tv-tider och kanaler. 

 

Filip Forsberg och Mattias Ekholm ansluter till VM-truppen under måndagen och får debutera i sista gruppspelsmatchen mot Ryssland på tisdag kväll.

Då kommer Tre Kronor ha med 21 NHL-spelare i truppen, fler än någonsin tidigare i VM-sammanhang.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag