Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Tre Kronor vinner efter talangens första mål

Foto: TV6
Foto: TV6

Sverige vann den första matchen mot Tjeckien i Beijer Hockey Games. 

Albert Johansson blev stor matchhjälte när han satte 3-2 i förlängningen. 

– Vi vinner matchen rättvist, säger förbundskapten Johan Garpenlöv i TV6. 

Beijer Hockey Games, som är en del av Euro Hockey Tour, spelas i år i Sverige och Malmö. 

I den första matchen ställdes Tre Kronor mot Tjeckien, och de fick en mardrömstart direkt. 

Bortalaget tog en tidig ledning i powerplay men Sverige spelade upp sig och skapade en del chanser. Det resulterade i 1-1 signerat Nils Lundqvist – hans första mål i landslaget. 

Granqvist: ”Han är en ledare”

I den andra perioden klev rutinerade Viktor Fasth fram och stod för ett par svettiga räddningar. Sverige tog sedan ledningen när debutanten Pontus Holmberg satte 2-1 efter en fenomenal passning av Jonatan Berggren. 

– Vi kan göra det lite snabbare och lite bättre, men överlag tycker jag att vi spelar bättre. Vi måste bara ha skärpan. Jag är lite orutinerad i sådana sammanhang för jag har inte varit med förr men Tjeckien är ett bra lag med kvalité, säger Holmberg. 

Experten Erik Granqvist valde i sin tur att lyfta fram en annan spelare. 

– Viktor (Fasth) håller på att spela in sig i VM-laget, wow! Han är en ledare som säger rätt saker till lagkamraterna, säger Granqvist i TV6. 

I den sista perioden försökte Tre Kronor sätta 3-1, men i stället åkte på en kalldusch. Tjeckien kvitterade till 2-2 och tog matchen till förlängning. Väl där klev Albert Johansson fram och satte 3-2. 

– Vi vinner rättvist tycker jag. Men Tjeckien spelar fysiskt och vi fick verkligen känna på deras fysiska spel, men det var en bra erfarenhet för oss. Det är ett ungt lag med många talangfulla spelare som kommer spela i NHL, säger Johan Garpenlöv i TV6. 

På lördag väntar nästa match, mot Ryssland.