Foto: C MoreFoto: C More
 Foto: C More
Foto: C MoreFoto: C More
 Foto: C More

Tre Kronor vann mot Vitryssland med 4-1

Publicerad

Tre Kronor tog en säker 4-1-seger mot Vitryssland.

Men det satt långt inne.

Först i den tredje perioden fick Sverige fart på anfallsspelet.

Sverige träningsspelade inför VM mot Vitryssland på fredagskvällen. Frölundas 17-åriga supertalang tog plats i Tre Kronor för första gången i en match som länge var oerhört sömnig.

Den första perioden spelades av utan att något speciellt hände. I den andra perioden såg Sverige ut att till slut slå mynt av sitt spelövertag när de fick in pucken i mål.

Men efter en kort videogranskning såg domarna att en sparkrörelse hade föregått målet och det dömdes bort.

Gynge satte sista målet

Sverige skulle dock få in ett regelrätt mål till slut. Det efterföljdes av en direkt kalldusch när Vitryssland stack upp och lyckades kvittera.

Men vid det laget var locket på ketchupflaskan borta.

Sverige satte ordentlig fart mot Vitryssland och målen kom i strid ström i den tredje perioden. Philip Holm satte 2-1, Sebastian Aho 3-1 och sedan kunde Richard Gynge fastställa slutresultatet till 4-1.

De båda lagen möts på lördag igen.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag