Foto: STEFAN JERREVÅNG/TT / TT NYHETSBYRÅNFoto: STEFAN JERREVÅNG/TT / TT NYHETSBYRÅN
 Foto: STEFAN JERREVÅNG/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: STEFAN JERREVÅNG/TT / TT NYHETSBYRÅNFoto: STEFAN JERREVÅNG/TT / TT NYHETSBYRÅN
 Foto: STEFAN JERREVÅNG/TT / TT NYHETSBYRÅN

Tre Kronor vann igen – krossade Danmark

Publicerad

Tre Kronors framgångar fortsätter. På lördagskvällen besegrade man Danmark med 5-1 – den fjärde raka vinsten i lika många träningsmatcher inför vårens stundande världsmästerskap.

I maj är det dags för VM i ishockey i Danmark. Tre Kronors förberedelser är i full gång och förra veckan vann man dubbelt upp i två möten mot Slovakien.

I torsdags fick man ännu ett skönt besked när man besegrade Danmark med 4-1 och på lördagskvällen fortsatte man den positiva trenden när man för andra gången tog en överlägsen vinst mot VM:s värdnation.

– Vår start var riktigt bra. Vi pratade innan om att vi ville ha en bättre start än vi hade i förra matchen och det hade vi, säger Rikard Grönborg till C More.

 

LÄS MER: Allt du behöver veta om hockey-VM 2018 

 

Lias Andersson matchens lirare

Sverige tog tidigt greppet om matchen efter att Lias Andersson efter tre spelade minuter smällde pucken rätt upp i krysset – talangens första mål iklädd landslagströjan.

Därefter drygade man ut till 3-0, efter två mål från Olle Liss och Jacob Nilsson.

Danmark kunde reducera till 3-1 i andra, men man kunde trots det aldrig riktigt utmana svenskarna som till slut vann med överlägsna 5-1.

Matchens lirare? 19-årige Lias Andersson.

– Jag är här och krigar om en plats och jag hoppas på komma med till Ryssland och fortsätta kämpa vidare där. Det är senare i maj som man vill vara med och leverera, så det är bara att gnugga på, säger Andersson till C More efter matchen.

https://twitter.com/Trekronorse/status/985251304820891649
Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag