Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Tre Kronor vann igen – krossade Danmark

Foto: STEFAN JERREVÅNG/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: STEFAN JERREVÅNG/TT / TT NYHETSBYRÅN

Tre Kronors framgångar fortsätter. På lördagskvällen besegrade man Danmark med 5-1 – den fjärde raka vinsten i lika många träningsmatcher inför vårens stundande världsmästerskap.

I maj är det dags för VM i ishockey i Danmark. Tre Kronors förberedelser är i full gång och förra veckan vann man dubbelt upp i två möten mot Slovakien.

I torsdags fick man ännu ett skönt besked när man besegrade Danmark med 4-1 och på lördagskvällen fortsatte man den positiva trenden när man för andra gången tog en överlägsen vinst mot VM:s värdnation.

– Vår start var riktigt bra. Vi pratade innan om att vi ville ha en bättre start än vi hade i förra matchen och det hade vi, säger Rikard Grönborg till C More.

 

LÄS MER: Allt du behöver veta om hockey-VM 2018 

 

Lias Andersson matchens lirare

Sverige tog tidigt greppet om matchen efter att Lias Andersson efter tre spelade minuter smällde pucken rätt upp i krysset – talangens första mål iklädd landslagströjan.

Därefter drygade man ut till 3-0, efter två mål från Olle Liss och Jacob Nilsson.

Danmark kunde reducera till 3-1 i andra, men man kunde trots det aldrig riktigt utmana svenskarna som till slut vann med överlägsna 5-1.

Matchens lirare? 19-årige Lias Andersson.

– Jag är här och krigar om en plats och jag hoppas på komma med till Ryssland och fortsätta kämpa vidare där. Det är senare i maj som man vill vara med och leverera, så det är bara att gnugga på, säger Andersson till C More efter matchen.

https://twitter.com/Trekronorse/status/985251304820891649