Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Tre Kronor ställer in träning inför kvarten

Foto: Alexey Kudenko / SPUTNIK RIA NOVOSTI
Anders ”Pudding” Weiderståhl
Foto: Joel Marklund / BILDBYRÅN

ST PETERSBURG/STOCKHOLM. Tre Kronor har stött på problem inför kvartsfinalen mot Kanada.

Utrustningen kom inte fram till S:t Petersburg – och laget tvingas därför ställa in kvällens träning.

– Våra grejer är pissblöta, matchtröjor och alltihop. Det luktar inte hallon direkt, säger Tre Kronors materialförvaltare Anders "Pudding" Weiderståhl.


Gillar du hockey? Ladda ned SportExpressens nya app och få alla fotbollsnyheter snabbast – här för iOS och här för Android.

Under dagen begav sig Tre Kronor från Moskva, där deras gruppmatcher i hockey-VM har spelats, till S:t Petersburg, där kvartsfinalen mot Kanada kommer att äga rum.

Men väl på plats på den nya spelorten har landslaget stött på ett problem i uppladdningen inför matchen – kvällens träning har nämligen blivit inställd.

Anledningen?

Utrustningen som skulle fraktas med lastbil mellan Moskva och S:t Petersburg har inte kommit fram.

– Det har varit lite olika bud kring när grejerna kommer fram och det blev för sent så man tog ett gemensamt beslut att ställa in träningen, säger landslagets pressansvarige Anders Feltenmark.

– Det var ett frivilligt ispass och inte så många som skulle kliva på, så därför så tog man det här beslutet, fortsätter han.

"Våra grejer är pissblöta"

Landslagets materialförvaltare Anders ”Pudding” Weiderståhl förklarar:

– Danmarks grejer skickades klockan sju i går kväll. Vi skulle skicka vårt 23.30 för att få grejerna i tid för att hinna tvätta. Jag sa till killarna att nu jävlar måste vi hålla det här och att allt måste vara klart till 23.20 i går efter matchen. Och jag själv gick in och packade i tredje perioden, säger han.

Utrustningen kommer komma alldeles för inpå för att träningen ska kunna bli av. Weiderståhl är upprörd.

– Våra grejer är pissblöta, matchtröjor och alltihop. Det luktar inte hallon direkt. Det skulle ta 10-12 timmar så vi skulle hinna packa upp och tvätta. Sen när vi ringer vid halv två får man inte ens tag på lastbilen och sen när han svarar så är de 4-5 timmar bort. Det skulle vara kul att se om det här hade hänt ett ryskt lag som ska köra grejer mellan Stockholm och Göteborg. Då hade det blivit ett jävla liv, säger han.

Ryska svaret: "Träningen är inte inställd"

Chefen för presscentret i St Petersburg, Anastasia Dzhenzheruha, menar att träningen trots allt kommer att bli av. Klockan 15:25 svensk tid meddelade hon följande:

– Jag har undersökt saken och de vet inte varför utrustningen har blivit försenad, men om 30 minuter ska den vara på plats. Träningen ska äga rum klockan åtta enligt schemat.

Tre Kronor säger sig ha ställt in träningen?

– Ja, fast deras lagvärd säger att allt är okej och att de inte har ställt in träningen


LÄS MER: Här är allt du behöver veta om hockey-VM